"Ако не сте пушачи, яжте си квото ви е на сърце .... ама спортуването/движението му е майката."И кво - мааш дюнери и бягаш по 40 километра на ден, всеки ден, нали?
"Безалкохолни напитки особено вредни са всички газирани безалкохолни напитки."Не не са. Пия газирана вода и не е вредна. Също така не е вреден и газиран сок и да, осъчнавам, че съм може би един на хиляда,, дето му харесва, ама какво от това?
До Deep Zone 157И като излезеш напролет и уморен/а седнеш на зелената поляна да подишаш чист въздух чуваш хрупане на трева изотдолу/изпод себе си нали?!
Не обичам сланина и мас. Искам да вметна, че от тях няма да получите и молекула холестерол, от тях се качват триглицеридите - не че е добре, но запушванията на съдовете са от холестерола! Той е в пилешки кожи, тлъстини, яйчен жълтък ит.н.
Много глупости са написани тук, та не е лошо пишещата първо да се усведомява от надежни источници, кое как се преработва в организма храните, определено биологията и куца
Вегетарианците могат спокойно да ядат кренвирши , защото при направата им нито едно животно не е пострадало.
И аз знам, че сьомгата и черния хайвер са най-полезни, но шефа ми не е на същото мнение. Много хора в България оцеляват благодарение на евтините *** като гореописаните, защото гладът е по-силен от тока.
Има верни неща, но какво ни остава - да идем всички на село да си отглеждаме сами храната? В този забързан живот кога време да си приготвяме сами здравословна храна, без полуфабрикати? А между другото вечни хора няма, даже сред тия, дето спазват всякакви такива съвети и се тормозят цял живот с ограничения. Аз не съм чула досега като интервюират някой столетник, да е казал: "Аз цял живот избягвам захар, брашно, сланина и т.н." - напротив, обикновено си позволяват от всичко.
До Deep Zone 157Бравос! Един ден като се озовеш при мен (дано да е чак след много години) ще си запазен и без грима.
В България повечето пият всяка вечер по 200-300 до 400 домашна ракия която е 50-55 % което се равнява на една бутилка по лек алкохол ето това определено не здравословно.
Сланината не е вредна, а Полезна. В нормални количества, разбира се.Тя е склад с най-полезни в-ва, минетали и витамини, склад за гладни времена.Подобни продукти са яйцата и семената или ядки - складове за започване на нов живот.
А като са толкова вредни,защо не забраните производството им?А скъпите колбаси по-малко вредни ли са?Защото сме чували как малотрайни колбаси и меса,дори развалени,се връщат обратно в цеховете,където след термична обработка при висока температура се превръщат в салами и луканки с дълъг период на годност.Затова не чудете защо понякога луканката мирише на ***.о по
Черен шоколад на Линдт-85% ,пробвай го той е полезен!Естественно в нормално количество ,не наведнъж!
Не е глупав този който не може да чете,а онзи който смята че всичко което прочита е истина ! Казал го е умен човек нобелист! Чети ПРОЦЕНТИТЕ момче -Яйца 5%,другото е меланж,олио 3%-другото е рапично,вцветители ?без консерванти а издържа 1 година-Е 385 калциев диамин тетраацетат!-това е Лесьор една от най ,,чистите и скъпи на пазара! За ,,Краси" и подобни ,да не говорим.Не може яйца да траят година!!!
Прекрасна статия, преди три години спрях изцяло 13 от тези ***, които сте изброили и се чувствам много по-добре. Само минерална вода, плодове и зеленчуци и един-два пъти в седмицата месо от проверени източници (или био). За съжаление, трябват много здрави нерви, за да не се изкушавате. Сега се боря да сведа до минимум последните два неща, които ме тормозят от време на време- пици (тесто) и сладко (шоколад и сладолед). Сутрин вместо кафе- фреш и закуска от кисело мляко и плодове. Дерзайте!
Кои са най-вредните и често консумирани храни в България?