153

Анонимен

преди 3 години

А? Какво общо има статията с вегетарианството като половината от изброените неща са веган?

152

Анонимен

преди 3 години

Съседите имат котка, която може да излиза навън, и доста хора я храним. Всичко яде, включително супа с морковите и картофите. Като й дадеш кренвирш, го подушва, поглежда объркано и се дръпва. Ако в останалото ядене има кренвирш, яде около него и го оставя. Явно се чуди какво е, но не го регистрира, че е храна.

151

Абе...

преди 3 години

...тука нищо не пише за рИкията, дето трепе всики гадове у томбако?! А виното е за закуска, да се лъсне тумбако от блаженето вечер!

150

Handel

преди 3 години

Това ми напомня как е възникнало вегетарианството. Имало един древен индйски император Ашока, който много обичал да воюва/ Само че воюване нямало кой да отглежда храна и започнали главни бунтове. Поради което императорът обявил че чденето на месо е грях и трябва да се ядат само разни треволяци. Сега вегетарианците гордо обявяват че са 800 милиона и не се досещат че просто един хитър император ги е избудалкал.

149

Анонимен

преди 3 години

До АнонименПушеното и аз знам,че е вредно, но непушена - печена на грил или пържена сланина не отказвам.

148

Анонимен

преди 3 години

Като сте написали сланина и ми потекоха лигите, парченца пържена сланина с яйца , става чудесно!

147

Татул

преди 3 години

Тая статия някой психясал веган ли я писа. Искам да влезе в един бг магазин и да видим колко храни, които нямат изброените подсладители, овкусители и консерванти има там. Колко качествено може да се храни с мизерната си заплата и да търси "Био" Храни, които са просто едни и същи с предходните, само дето са им лепнали яка цена и картинка отпред. Прясно месо, което да не е бъкано с консерванти и оцветители или зеленчуци без нитрати. И разни "екзотични" простотии дето бог знае от къде идват

146

777

преди 3 години

Според тия трябва да пасем трева , и само кладенчова вода. Чудя се дали ще започнем да даваме мляко.

145

Анонимен

преди 3 години

До някой"Пушените салами обаче, пушените ядки и всичко пушено е карциногенно.Ако е пушено с неправилните стърготини, да.

144

Анонимен

преди 3 години

До някойГазираното не е вредно. Ама всичко сотанало дето са го добавили е ...

143

Сланината

преди 3 години

На 3 март ще садя картофите, търсим диетолози за помощ.

142

Анонимен

преди 3 години

"Ми ти изяж днес половин кило ориз и след това се чуди що си 110 кила въпреки че не ядеш месо"Аз редовно ям по половин кило ориз ( кафяв или басмати, че дори и бял) на ден. Не съм яла месо от 26 години. За да стана 110 кг не ми достигат още към 54 ;)))

141

ДДРОнег

преди 3 години

Най-вреден от всичко е стресът !!!

140

някой

преди 3 години

Не мога да се съглася напълно със много от набедените за "вредни" храни и напитки.Мнението на лекарите е 100% единодушно, че газираните напитки са вредни.Обаче аз пия напитки с подсладители защото съм с диабет и захарта ми вреди. Още повече, че в България поне не слагат захар, а гюкозо-фруктозен сироп! Още по-зле. Подсладителите не са карциногенни. Пушените салами обаче, пушените ядки и всичко пушено е карциногенно.Чипсове, снаксове - всичко това е вредно. Маргарин не е продукт обаче...

139

Rdi

преди 3 години

Поздравления за статията Днес.бг!Особено вредни са тези храни за хора с проблеми с щитовидната жлеза и автоимунни заболявания. Тябва абсолютно да се избягват.Проверете АИП (автоимунен протокол).

138

@@@

преди 3 години

В синтез от коментарите дотук , средностатистическия българин сам отглежда плод зеленчука си , дядо обикновено е жулил ракия / захар / цигари и умрял на 98-99 , не купува храни от веригите а си набелязва села или дребни фермери или пък био производители , ако не е туй консумира мининимум черен шоколад , сьомга и френски сирена....А като тръгнеш по улиците само гоблини , *** и ***.

137

Анонимен

преди 3 години

Честно казано от поне 15 години не съм купувал маргарин , препечените филиики им капвам олио или зехтин . Степчета даже не знаех че все още ги продават, кремвиршите не знам на кой щанд ги продават - с един познат купуваме някое шиле и си го делим , след някой месец нещо друго. и така.

136

Анонимен

преди 3 години

Ха ха. Най смешното беше за маргарина.

135

Анонимен

преди 3 години

"Пастет смлени остатъци от кланицата, сланини, кожи, кости и т.н."Виж, това че на село го правите така, не значи че навсякъде е така, ясно?

134

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 175Всичко е вредно след едно количество, включително и наторалните сокове.Лишото е, че иам мног хора, които ги консумират вместо вода.