Съседите имат котка, която може да излиза навън, и доста хора я храним. Всичко яде, включително супа с морковите и картофите. Като й дадеш кренвирш, го подушва, поглежда объркано и се дръпва. Ако в останалото ядене има кренвирш, яде около него и го оставя. Явно се чуди какво е, но не го регистрира, че е храна.
...тука нищо не пише за рИкията, дето трепе всики гадове у томбако?! А виното е за закуска, да се лъсне тумбако от блаженето вечер!
Това ми напомня как е възникнало вегетарианството. Имало един древен индйски император Ашока, който много обичал да воюва/ Само че воюване нямало кой да отглежда храна и започнали главни бунтове. Поради което императорът обявил че чденето на месо е грях и трябва да се ядат само разни треволяци. Сега вегетарианците гордо обявяват че са 800 милиона и не се досещат че просто един хитър император ги е избудалкал.
До АнонименПушеното и аз знам,че е вредно, но непушена - печена на грил или пържена сланина не отказвам.
Като сте написали сланина и ми потекоха лигите, парченца пържена сланина с яйца , става чудесно!
Тая статия някой психясал веган ли я писа. Искам да влезе в един бг магазин и да видим колко храни, които нямат изброените подсладители, овкусители и консерванти има там. Колко качествено може да се храни с мизерната си заплата и да търси "Био" Храни, които са просто едни и същи с предходните, само дето са им лепнали яка цена и картинка отпред. Прясно месо, което да не е бъкано с консерванти и оцветители или зеленчуци без нитрати. И разни "екзотични" простотии дето бог знае от къде идват
Според тия трябва да пасем трева , и само кладенчова вода. Чудя се дали ще започнем да даваме мляко.
До някой"Пушените салами обаче, пушените ядки и всичко пушено е карциногенно.Ако е пушено с неправилните стърготини, да.
"Ми ти изяж днес половин кило ориз и след това се чуди що си 110 кила въпреки че не ядеш месо"Аз редовно ям по половин кило ориз ( кафяв или басмати, че дори и бял) на ден. Не съм яла месо от 26 години. За да стана 110 кг не ми достигат още към 54 ;)))
Не мога да се съглася напълно със много от набедените за "вредни" храни и напитки.Мнението на лекарите е 100% единодушно, че газираните напитки са вредни.Обаче аз пия напитки с подсладители защото съм с диабет и захарта ми вреди. Още повече, че в България поне не слагат захар, а гюкозо-фруктозен сироп! Още по-зле. Подсладителите не са карциногенни. Пушените салами обаче, пушените ядки и всичко пушено е карциногенно.Чипсове, снаксове - всичко това е вредно. Маргарин не е продукт обаче...
Поздравления за статията Днес.бг!Особено вредни са тези храни за хора с проблеми с щитовидната жлеза и автоимунни заболявания. Тябва абсолютно да се избягват.Проверете АИП (автоимунен протокол).
В синтез от коментарите дотук , средностатистическия българин сам отглежда плод зеленчука си , дядо обикновено е жулил ракия / захар / цигари и умрял на 98-99 , не купува храни от веригите а си набелязва села или дребни фермери или пък био производители , ако не е туй консумира мининимум черен шоколад , сьомга и френски сирена....А като тръгнеш по улиците само гоблини , *** и ***.
Честно казано от поне 15 години не съм купувал маргарин , препечените филиики им капвам олио или зехтин . Степчета даже не знаех че все още ги продават, кремвиршите не знам на кой щанд ги продават - с един познат купуваме някое шиле и си го делим , след някой месец нещо друго. и така.
"Пастет смлени остатъци от кланицата, сланини, кожи, кости и т.н."Виж, това че на село го правите така, не значи че навсякъде е така, ясно?
До Анонимен 175Всичко е вредно след едно количество, включително и наторалните сокове.Лишото е, че иам мног хора, които ги консумират вместо вода.
Кои са най-вредните и често консумирани храни в България?