Снимка: bTV

Новият състав на кабинета вероятно ще стане ясен до Великден. Това прогнозира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването "120 минути" по bTV.

Той отрече до момента да са водени разговори с ГЕРБ за конкретни министерски постове, но обясни, че би могъл да се справи с Министерството на отбраната.

Още по темата

Много е рано да се говори за каквото и да било участие във властта, за нас е по-важно да договорим политиката на следващото правителство, каза той. По думите му, за да стигнат до разговора за министерство, трябва да минат през разговора за програмата и ангажиментите пред българското общество и да има национално съгласие по основните приоритети.

"Има много въпроси, които от дълги години не се решават и за нас е важно най-накрая да започне тяхното решаване - като проблемът с бедността", допълни Каракачанов и даде пример, че дори в Албания пенсиите и заплатите са по-високи.

Той е категоричен, че участието във властта не е на всяка цена за патриотите и преди да се обсъждат министерските кресла, трябва да се постигне съгласие за програма и ангажименти. Въпреки това Каракачанов коментира "дежурния слух", че ще става министър на отбраната.

"Мога да бъда министър на отбраната. Имам афинитет към армията. Смятам, че българската армия е в едно тежко положение. В света, в който живеем, във времето, в което живеем, армията трябва да е в състояние да изпълни своите конституционни задължения, а именно -  защита на териториалната цялост и държавния суверенитет на Република България", каза той.

Каракачанов коментира и участието на реформаторите във властта в миналия мандат и тяхното разцепление.

"Гледайки какво стана с Реформаторския блок, нямаме никакво намерение да повтаряме същата грешка и нямаме никакво намерение да си правим някакво вътрешно-коалиционно съревнование – кой ще докопа повече власт", коментира той.

Воеводата е категоричен, че с блокадата на "Капитан Андреево" преди изборите патриотите не са извършили никакво престъпление.

"Показваме на съседна Турция, че България не може да бъде възприемана като бивша османска провинция, че България не е "Булгаристан", в който нашите съседи в Турция могат да си инсталират нови партии, да ги вкарват в парламента и по този начин да определят бъдещето на нашите деца. Това показваме..., че сме народ с достойнство", заключи Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase