Снимка: Bulgaria ON AIR

След представената листа на БСП за евроизборите, Националният съвет на партията оспори предложенията на лидера Корнелия Нинова и кандидатите, които тя издигна и направи промени в листата. Благодарение на тях Сергей Станишев успя да намери място сред кандидатите за евродепутати.

В "България сутрин" Момчил Неков, който е номер 9 в листата на БСП, обяви, че гласуването на Националния съвет на партията не е бламиране на Корнелия Нинова. Той допълни, че според него е нормално БСП да спечели седем места в европейския парламент.

Още по темата
"Гласуването не е бламиране на Корнелия Нинова. Тя предложи листа, която смята, че е балансирана и от различна възрастова група. Хората в листата са много готини."

По думите му, ако Нинова иска вътрешен комфорт в партията, би вкарала Станишев листата.

"Имахме вътрешно гласуване и вече имаме нова листа. Бюрото предлага листа, след това Националния съвет може да я промени. Именно той може да я утвърди. БСП е най-демократичната партия и всички процеси са видими. Целта на вота е да се види кой какво вътрешно партийно доверие има. Липсата на Сергей Станишев е знак да не се съвместяват две позиция, за това да има повече българи в европейския парламент - той да остане лидер на партията на европейските социалисти, а на негово място да влезе още един човек. Разумно е да вземем седем места - с едно повече от ГЕРБ", разкри Неков.

По думите му, това, че хората от листата нямат опит в европарламента, голяма част от тях са хора с опит на работа в чужбина.

Той допълни, че е доволен от факта, че заема девето място в листата. Неков също така бе категоричен, че номинацията на шефа на кабинета на президента Румен Радев Иво Христов е много важна за листата, тъй като той ще защитава националните интереси на България в европарламента.

"Получих 170 номинации. Това ми носи удовлетворение от добре свършената работа. Деветото място е извън ръба, но това означава, че гласоподавателят може с преференция да гласува за човека, който смята за най-добър. Смятам, че съм доста разпознаваем. Ние сме готови отдавна с визията за България и Европа. Иво Христов е в листата, тъй като е много добре подготвен. Той е човек, който ще защитава националните интереси", заяви Неков пред Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

21

Тази неувереност?

преди 3 години

До Надя: Неувереност в какво? Стратегическата задача на БСП е да прати ГЕРБ в опозиция и това, когато се случи, ще бъде добре за България. Не че БСП са обязателно по-добри, но когато една партия се задържи твърде дълго на власт, тези, които са избрани за да защитават обществения интерес се научават твърде добре да го използват за лично облагодетелстване. Време е гербаджиите да си ходят. Много им станаха далаверите.Но за редене на листите при тях много дискусии няма. Каквото каже Бойко - това е.

20

Надя

преди 3 години

Не наблюдаваме последователност в действията им.Нещо между комедия и пародия е жанра,който можем да дадем като определение на цялата им политика в последните месеци.Би трябвало тази неувереност да им донесе негативи.

19

Зойн

преди 3 години

Гласувай за ГЕРБ да си купят евтини апартаменти а български народ да мизерства ? хубаво ама българско ???