Коалицията на Обединените патриоти днес ще проведе вътрешно коалиционна среща, в която ще се обсъдят приоритетите и целите им в управлението на държавата. Появиха се твърдения в медийното пространство, че Патриотите ще поставят условието министър-председател на България да не бъде Бойко Борисов, а някой от патриотичната коалиция.

Юлиан Ангелов от политическата формация заяви в студиото на "България сутрин", че официално такова решение все още не е взето, но подкрепя виждането.

Още по темата

"Министър-председател на България трябва да бъде човек от Обединените патриоти!", посочи политикът пред Bulgaria ON AIR.

Ангелов коментира какви са приоритетите на коалицията в новото управление и подчерта, че Патриотите сега са фактор, без когото не може да се формира правителство.

"Сега можем да реализираме политиките, които предлагаме. Ако искаме да ги осъществим, най-вероятно трябва да участваме в изпълнителната власт", твърди той.

По време на разговора се обърна внимание и на блокадата по границата с Турция, която Патриотите организираха. Прокуратурата се самосезира по чл. 169 и започна разследване по повод действията на политиците от формацията.

"Това не ни притеснява, не сме нарушили законите на България. Благодарение на Обединените патриоти партия ДОСТ не влезе в парламента", категоричен бе Ангелов.

Попитан защо някои представители на коалицията влизаха във вербална и физическа комуникация с някои от блокираните от Патриотите изселници на границата, сред които и възрастни жени, Ангелов отговори: "Едностранчиво бяха представени репортажите от блокадата. Много хора бяха пропускани и това не беше показано".

Политикът коментира видеото с възрастната жена  и реакцията на Валери Симеонов спрямо нея, което се разпространи в медиите като твърди: "Тази жена е минала оттам и е спряла. Появяват се двама души и започват да снимат с телефоните си, докато чакат да се появи провокация, която да бъде записана".

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 5 години

Така да се прави , че скоро да има нови избори. И още отхвърлени от НС яслата.

41

Анонимен

преди 5 години

То пък и Пушкин е един славянин

40

Анонимен

преди 5 години

Патриотите да спечелят избори, пък после да плачат за министерски кресла. Сега имат нахалството да искат премиерски пост. Наглост и простафелщина.Бойко да състави правителство на малцинството само от ГЕРБ. Това е най-добрата опция за България. Патриотите са жалки с едни 9%, освен това им намалява електоратът. Л.у.м.п.е.н пролетариат - това са те с милиционери за лидери.И не е нужно в управлението на Европейска България да има агенти на колхоза.