Снимка: БСП

"Нормално е в една демократична партия да има дебат. Той може да е изпълнен с аргументи, така че няма нищо страшно в него. Страшно е, когато в демократична система в една партия няма битки на идеи и лидерът се избира с 98 процента, както е при ГЕРБ". Това заяви говорителят на ПГ на "БСП за България" и водач на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева, съобщиха от БСП.

Йончева е казала, че не й е било леко да застане срещу Сергей Станишев. 

"Искам да благодаря на всички, които ми повярваха и застанаха зад мен - това е огромна отговорност", е казала Йончева. По думите й това не е битка просто за Европейския парламент.

Още по темата

"Това е битка за България - за всички хора, които са настроени проевропейски. Това е битка за справедливост, за нашето достойнство и срещу грабежа. Само чрез Европа ще се преборим за България", е коментирала тя.

"Започнах битки с помощта на моите колеги - първата е свързана със строителството на преградното съоръжение на границата с Турция - в момента се води разследване и главният прокурор заяви в "Шоуто на Слави", че има данни за корупция", припомня Йончева.

Тя е обърнала внимание и на "Кумгейт", като е казала, че това не е частен случай, а "по този феодален модел функционират повечето български общини". 

"Голямата битка, която водим с колегите ни е проверката на пътищата. Когато излезе истината - защо не се строят пътищата ни по европейски стандарти, чрез независима европейска лаборатория, когато докажем, че 40 процента от стойността на бюджета отиват към управляващите - тогава ще се преборим. ГЕРБ си отиват", е казала Йончева.

Тя е цитирала доклада на Държавния департамент на САЩ, в който се казва, че "2/3 от корупционните сделки, свързани с високите етажи на властта, не се разследват от финансовото разузнаване. Йончева коментирала още, че процентът на бедност и социално изключване в България е 40.

"Каква стабилност при тези 40 процента бедност?, е попитала тя. "Европа ще ни даде основните инструменти, за да победим в тази битка. Важно е да се гласува в тези избори, за да изметем управляващите", е заявила Елена Йончева.

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 3 години

президентът и Йончева са хората,които ще извадят България от герберастката кал ,в която сме потънали...страх ги е за апартаментите апаратчиците от ГРОБ...ЗАТОВА ВИЯТ НА УМРЯЛО...

81

Анонимен

преди 3 години

Като им гледам кандидатите за евродепутати се питам защо ли не са предложили направо Владимир Путин и Дмитрии Медведев?Те и Йончева и Станишев и Иво Христов са с големи,червени и руски корени.Сериозно ви казвам,че ни трябва не генерал Борисов,а генерал Пиночет!Само той се доказа като сериозен антикомунист-добре почисти страната си от *** и сега всички чилиици го боготворят!

80

Юлена Гьончева

преди 3 години

Само чрез източна Европа ще се преборя за моя дял от България!