Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева обясни, че има смелостта да прекъсва Бойко Борисов, когато е нужно и да гласува против партийното решение, ако смята така.

Шефката на парламента в отпуск обясни, че като началник на депутатите никога не е толерирала една или друга политическа сила. Тя дори често била критикувана от своите, че била една идея по-строга с тях.

"Мога да дам не малко примери, в които аз съм била достатъчно аргументирана, прекъсвайки и премиера, когато се е явявал на парлемнтарен контрол, тогава, когато не е спазвал правилника", каза Цачева в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Тя обясни и че Борисов също не й е спестявал критики: "Била съм критикувана, била съм посочвана с пръст от моя лидер в НДК на партиен форум пред 6000 активисти заради това, че съм гласувала по различен начин, но и днес, ако трябваше да го направя, щях да го направя по същия начин".

Цачева коментира и последните социологически проучвания, които прогнозират загубата й на балотажа. Според резултатите от последното изследване на "Маркет линкс" тя губи на втори тур не само от кандидата на БСП ген. Румен Радев, но и от кандидата на Обединените патриоти Красимир Каракачанов.

"В кампанията се следят изследванията, но това е приоритет на онези членове в моя щаб, които са политолози и социолози. За мен са важни срещите с гражданите на България, с хората", каза Цачева и допълни: "Мисля, че някъде в тази социология поне една нула е изпусната, но на 6 ноевмри ще бъде ясен резултатът".

Кандидатката на ГЕРБ обясни и че не отрича социологията като наука, но смята, че по време на предизборни кампании в нея има много политика.

Цачева обясни, че гледа на президентския пост като на отговорна и безпристрастна позиция, нетолерираща една или друга политическа сила. Тя допълни и че е подходяща да стане седващият държавен глава на България, защото непрекъснато е пред камерите и хората я познават.

Цачева коментира и скандала с АЕЦ "Белене". Тя обясни, че когато влязла в политиката през 2009 година, също смятала, че това е проект, който може да открие много работни места.

"Но не само това е важното за един проект, а поредица въпросителни след това - с какви средства ще бъде изграден, може ли държавата да си го позволи, има ли обоснован икономически проект, като такъв ли е започнал той... Това е един политически проект, без икономическа обосновка, ако имаше такава, правителствата преди нас щяха да го направят необратим", каза Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

162

Анонимен

преди 7 години

"сериозна, делова, искрена и компетентна" - наясно ли си със значението на тези думи?Сериозен не може да бъде човек, който чака партиният му лидер да му казав какво да прави, при положение че ще бъде глаав на нацията.делови не може да бъде човек който бяга от дебати, защото няма готов отговор.нито пък такъм човек може да е искрен.Човек който за твърди, че правата на гражданиет са по-маловажни от тези на държавата не е компетентен.

161

Анонимен

преди 7 години

Цецка Цачева е бивш партиен секретар, злобна е, прекъсва опозицията, нагаждачка и карирерстка, не може две думи на кръст да каже, а президнта произная речи, трябав да е оратор и освен това - добър дипломат, а тя внася разделителин линии. Обяви социалистите над 40 години за ***, и дори не си послужи с правилен цитат. Обяви че е готоав да нарушава правата на ххората - блестящ евроатлантик и юрист.

160

Анонимен

преди 7 години

до 173 0 колко министри имат ВМРо или НФСБ, че да говорим че са управляващи - да галасували за янкои важни закони с Герб, за да не дойде ДПс, но винаги в замяна са успели да накарат Герб да приемат някои от предизборните им обещания- например ограничаването на секциите в турция или изчистването на "мъртвите души".

fallback