Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изрази своите очаквания предстоящите избори да бъдат честни. Полагаме всички усилия за това, увери той пред журналисти в Пловдив.

"Това е демокрацията. Даваме възможност. Нека да си кажат хората мнението", допълни той и за референдума, който ще върви паралелно с президентския избор.

Още по темата

Премиерът засегна и темата за консултациите за нов еврокомисар и заяви, че му предстои разговор с председателя на ЕК Юнкер за това какви са възможностите.

"От 12 милиарда бюджетът за България стана 15 милиарда за следващите години, така че Кристалина Георгиева изпълни ролята си по бюджетирането. Сега ни трябва някой в сверите дали екология, дали регионално развитие, там където България има най-много нужда, ако можем там да се преборим", добави Борисов.
 
Относно АЕЦ "Белене" бе категоричен, че  или ще се намери инвеститор, или вариант, по който да бъде направен седми реактор в АЕЦ "Козлодуй".

"Така че парите, които сме дали, да не се наложи да правим музей на ядрени реактори и да ги излагаме там. От 86-та година са ги започнали. Кажете едно нещо, което ние с министъра сме започнали и не сме го направили", попита Борисов.

"Успяхме да договорим да паднат лихвите, договорихме руската страна да няма претенции към България. И не на последно място за по 30 години удължихме живота на двата реактора в Козлодуй", припомни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase