Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева обясни, че има смелостта да прекъсва Бойко Борисов, когато е нужно и да гласува против партийното решение, ако смята така.

Шефката на парламента в отпуск обясни, че като началник на депутатите никога не е толерирала една или друга политическа сила. Тя дори често била критикувана от своите, че била една идея по-строга с тях.

"Мога да дам не малко примери, в които аз съм била достатъчно аргументирана, прекъсвайки и премиера, когато се е явявал на парлемнтарен контрол, тогава, когато не е спазвал правилника", каза Цачева в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Тя обясни и че Борисов също не й е спестявал критики: "Била съм критикувана, била съм посочвана с пръст от моя лидер в НДК на партиен форум пред 6000 активисти заради това, че съм гласувала по различен начин, но и днес, ако трябваше да го направя, щях да го направя по същия начин".

Цачева коментира и последните социологически проучвания, които прогнозират загубата й на балотажа. Според резултатите от последното изследване на "Маркет линкс" тя губи на втори тур не само от кандидата на БСП ген. Румен Радев, но и от кандидата на Обединените патриоти Красимир Каракачанов.

"В кампанията се следят изследванията, но това е приоритет на онези членове в моя щаб, които са политолози и социолози. За мен са важни срещите с гражданите на България, с хората", каза Цачева и допълни: "Мисля, че някъде в тази социология поне една нула е изпусната, но на 6 ноевмри ще бъде ясен резултатът".

Кандидатката на ГЕРБ обясни и че не отрича социологията като наука, но смята, че по време на предизборни кампании в нея има много политика.

Цачева обясни, че гледа на президентския пост като на отговорна и безпристрастна позиция, нетолерираща една или друга политическа сила. Тя допълни и че е подходяща да стане седващият държавен глава на България, защото непрекъснато е пред камерите и хората я познават.

Цачева коментира и скандала с АЕЦ "Белене". Тя обясни, че когато влязла в политиката през 2009 година, също смятала, че това е проект, който може да открие много работни места.

"Но не само това е важното за един проект, а поредица въпросителни след това - с какви средства ще бъде изграден, може ли държавата да си го позволи, има ли обоснован икономически проект, като такъв ли е започнал той... Това е един политически проект, без икономическа обосновка, ако имаше такава, правителствата преди нас щяха да го направят необратим", каза Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase