96

Анонимен

преди 2 години

Тенекията на *** на Путин и Русия вече е сложена. Самолетите Миг-29 са изправни точка по въпроса. Версията дефектен руски самолет в България е невъзможна.

95

до 108

преди 2 години

само че уважаеми разбирачо, приборите които определят положението на самолета спрямо хоризонта и земята не са електронни. Личи си колко си неук, поредния дървен философ авиоразбирач. То щото великата анериканска електроника не свали няколко граждански Боинг 737-8 . И спряха цялат серия от полети и производство

94

Анонимен

преди 2 години

Не зная какво търсят, защото май търсят нещо, което го е нямало. Как да намериш шарена кутия, когатя я няма ? Мой съученик от Узунджово преди време твърдеше, че т.нар. черни кутии отдавна са свалени от съветските таралясници по нареждане от Масква. Сещате се защо. ;)

93

Самальотчик

преди 2 години

https://youtube/watch?v=mW8X7VK-Kdk --- аудио запис и пресъздаване на реално събитие, или как две F14 опукаха с кеф два съветски бойни самальота. Има защо Путин и нашиьо пРезидент да настояват за Грипен-ите, които са поне с 5 класи под Еф-ките. Френските миражи са далеч, далеч по-добри в реална бойна обстановка от каквито и да е евро-файтъри. За невярващата съветска маладьош, размотаваща се ошашавена из форумите да напомня за Gulf of Sidra incident - за домашно.

92

Анонимен

преди 2 години

Радев пилотите защо не летят достатъчно

91

Калюмет

преди 2 години

Няма да намерят черната кутия.Америка няма да разреши!

90

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 109 ***** Проблемът на войната беше, че американците се страхуваха да покажат тоталните разрушения, а иракчаните - резилът. Имаше градове сринати до основи и изравнени със земята, но това липсваше от данните на съвременната тогава журналистика, по понятни причини. След 6000 бойни полети на бомбардировачи и разрушители, които НИКОГА не са пропускали целите, е достатъчно да си представим какво е останало от сгради и съоръжения.

89

Анонимен

преди 2 години

Най-слабото звено на руските самолети е в ЕЛЕКТРОНИКАТА. Дори и най-модерните им самолети са слепи нощно време, а ориентацията им е малко над нулата. Правилно беше казал тук един колега, че като не могат да летят нощем - да летят само през деня, за да им е светло и пилотите могат да виждат, а не да катастрофират.

88

Анонимен

преди 2 години

Светът ще се поправи, само когато една нация унищожи всички друиги ... тогава няма да има война, а мир и просепритет :)

87

Анонимен

преди 2 години

"Да, и затова иракчани ПАБЕДИХА САЩ и Коалиция"Правиш ли разлика, между тотална войан на унищожение и асимитрична такава. Ако САЩ и "Колаиция" иксаха да изринат Ирак, днес нямаше да има нищо живо там.

86

Dart Sider/off

преди 2 години

До Секретчик в чужбина **** Много ценна информация, укривана през годините на соца. Жалко за загиналите български пилоти. Като чета статистиките, излиза така, че около 35% от бойните съветски самолети са катастрофирали в небойни условия. Дано бригадния дженералисимос прочете сводката, въпреки че той я знае и дори може да допълни, но така е с червените глави - лъжат, мажат и се опитват да манипулират сякаш се намирама в 60-те и 70-те години на миналия век.

85

Анонимен

преди 2 години

До да ха-ха-хчо -Остави го това. Не единтвеният ***, ама и неговия адрес ще цъфне един ден.

84

Анонимен

преди 2 години

До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА - Да, повечето са 40-45 годишен необновяван дизайн с много лоша подръжка и тотално необучени пилоти, без разузнаване. Ако имах самолетите на Русия от последните 3-4 години, наблюдение чрез дрони и сателите и информация, щеше да е значително по-трудно.

83

да ха-ха-мигото

преди 2 години

""""""" Турците през Последните 2 години - Свалиха много на брой - Руско Производство Самолети и Вертолети в Сирия, Либия , Армения """""" Я ги изброй, както го направих аз!!!

82

да ха-ха-хчо

преди 2 години

Момче, ти си пълен дилетант !!!! Първо: турците свалиха само ЕДИН руски самолет - Су-24 (фронтови бомбардировач, а не истребител)!!! Нарушавайки сключеното воено споразумение между РФ и Тр. След което, Ердоган ходи в Русия да се извинява! Второ: Има Един свален Су-25(щурмовик, а не истребител) от ПЗРК, защото пилота Наруши Правилото и се снижи под 5,000 метра и попадна в обсега на ПЗРК-то!!!!

81

мнение

преди 2 години

Пари за нормален брой летателни часове няма,но да платим милиарди за нещо ,което ще дойде след години-имаше.Колко ли е комисионната ,за която ни дума,ни вопъл,ни стон?

80

Гошо...Тъпото

преди 2 години

Пилотите ни не летят достатъчно поради силно орязан бюджет за моторесурси и горива за отбраната.За сметка на това,депутати и управляващи от всички...спектри се разхождат на воля из цяла България,ЕС и целия свят без никакви...ограничения,на държавна сметка.Някои се хвалеха на времето,че бяха обиколили земното кълбо с командировки и то по няколко пъти.Сидеров от там му излезе прякора Варадерото,от воаяжа в...братска Куба с цялата си парламентарна група и снимките по плажовете.(безплатно...съобщени

79

Анонимен

преди 2 години

Като мислят.че 1 летателен час струва 22000? с подготовката на самолета и горивото за този час то сега като го няма пилота и самолета да не би да е по-добре от където и как да го смятат по пера,параграфи.точки за калкулации да си правят,но при това положение за което казват всяко едно учение излиза,че е извънредно положение и при подобно развитие на нещата щом самолетите в изправност са само 8 както отчитат то при тези условия всяко учение си е извънредно положение заради цената на час летене.

78

Анонимен

преди 2 години

кво им е на грипените?освен, че са по евтини, ас полет е двойно по-евтин от ф и че не са отвъдокеански?

77

Анонимен

преди 2 години

Пак ще повторя за всички дилетанти във форума - Миг-29 е добър самолет, има си "плюсовете и минусите", както и всеки друг самолет! Проблема е, че държавата ни е грабена и ограбвана! Просто Няма Пари! А, експлоатацията на ВВС е скъпо удоволствие!От 4 учебни Пилатуса (супер машинка) за ВВС, експлоатираме... Един!!! Няма Пари за ремонт и обслужване на останалите три!