116

Анонимен

преди 2 години

Чужди военни нападат фабрики, свалят самолети над българска територия, налагат санкции над български граждани, участвали постоянно в управлението на България през последните 10 г., като част от правителствата ни. Какво се случва!? Ние държава ли сме или подчинена територия?

115

Анонимен

преди 2 години

МИГ изпаднаха във финансови затруднения поради чисто вътрешно-руски дрязги и всестранно толериране на ОКБ Сухой. Това удари по качеството, Климов го въртяха на два чешки обработващи центри TOS, които се разтропаха и трябваше да купуват японска, но не знам какво е станало. Опитите за възраждане на този самолет посредством МИГ29К за индийския самолетоносач се провалиха, защото индийците казаха, че самолета се троши по шанцата, руските пилоти отказаха да го карат и накрая пратиха няколко на Вучич.

114

СМЕХ....

преди 2 години

Черната кутия на самолета, няма как да бъде открита на дълбочина 90м."Курск" потъна на 100м. И се наложи да го вадят шведите, щото руснаците, нямат техника за това!

113

Анонимен

преди 2 години

Добре че не летят по-често, че до сега щяхме да останем без личен състав във военновъздушните сили !

112

Някой

преди 2 години

До Анонимен130"...ремонтирани с удължен ресурс до 2935 та." Е до 2935- та малко множко ми се вижда. А иначе - Щом пилота първо е поразил мишената, а после е паднал.... Това може да означава, че мишената активно се е отбранявала.

111

Анонимен

преди 2 години

*** естествено че е бил изправен аероплана, няма друг вариант. А който не мисли така ще го поразходим малко из полето през нощта... и ще повярва и той.

110

Анонимен

преди 2 години

прочетете какво се случва в Словакия и Полша с миг 29 , това е заглавието на статията ""МиГ-29 в НАТО - реалност и "евроатлантическа солидарност"......същите самолети модернизирани като авионика системи свой чужд, ремонтирани с удължен ресурс до 2935 та. 24 на Словакия и 22 на Полша ,поляците които са абсолютни русофоби.

109

daha

преди 2 години

тече разследване. но има 1000 "специалисти" с готови изводи преди да е завършило. защо харчим излишни пари да търсим в морето кутии от самолета, като всичко е ясно?

108

Георги

преди 2 години

Тук въпросът не е в самолета.Руските самолети имат редица предимства,както и недостатъци като всички останали самолети.,Въпросът е самолета прострелян ли е по грешка? Имало ли дублираща наземна стрелба по светещата мишена,ако самолета не я порази? Питам,защото някой коментира,че самолета направил рязка маневра???

107

Тодар Правешки

преди 2 години

Абе петолъчниците, къде е Боби, бе? Друго е да излезе специалист по техниката на крепостните и да ти обясни научно как самовари на 40 години бият всякакъв вид Натовски самолети! Някой другар да му се обади, че се затъжих за този ценен кадър...:)

106

Анонимен

преди 2 години

При повечето пътнически модерни самолети се използват няколко уреда - независими един от друг. Един от тях е задължително механичен !!! При овенните бойни самальоти на цивилизованите държави въпросните уреди именувани "авиохоризонт", 'attitude indicator' НЕ са механични. Набий си го някъде в главата. Този уред в СеСеСеРейските самальоти Е механичен и ДО ДНЕС, като пожарните автамабили на Кузя и ламповата му електнорика. СеСеСеРейска техника, раиииш.

105

до 123

преди 2 години

уважаеми, интригите в авиацията военната ги върти ефин отявлен лобист, Тагарев някакъв си професор омразен на цялото ВВС на БА. И в момента има негово интервю в Днес.бг плюещ самолетите Миг 29. Уникален интересчия, докато беше служебен министър накара. МО фа му направят задълбочен анализ на количеството руско оръжие в БА за да си планира бъдещите схеми за замяна с американско.

104

до108

преди 2 години

като гледам панела с прибори на ф16 се чудя как и той е както се изрази с обнези болтчета на приборите.....https://pinterest/pin/392728030004991852/#details?amp_client_id=lXYQnByQlpOqzKpreQFkJ2Qzams3nX5vkIwZDuvPsk-81xynjJcoQ6rcIm-8ZcYU&mweb_unauth_id=3479928a964c4c71941cd5fbf7487fc2&amp_url=https%3A%2F%2Fpinterest%2Famp%2Fpin%2F392728030004991852%2F

103

Анонимен

преди 2 години

" Всеки опит да се ..... въвличат пилотите ни, инженерно-техническият състав в интриги и в политически реваншизъм, ще срещнат категоричен законосъобразен отпор." - каза командира на авиобаза Граф Игнатиево. Да, така е, неприятни са интригите и реваншизма на служебното правителство. Вече не можем да ги търпим.

102

Анонимен

преди 2 години

Мен пък ме притеснява това,че сега разни политици ще се възползват от ситуацията и ще кажат- "ето,че ни трябват още нови самолети,старите не са сигурни" и ще похарчат още няколко милиарда за нови такива. В името на комисионната естествено. Дали ще имаме 6 самолета или 20 е все тая. Едва ли скоро ще има война за която да се въоръжаваме. С тези милиарди които държавата даде за Ф16 можеше да построи десетки малки заводи в западналите раиони и да даде работа на хората.

101

до 108

преди 2 години

явно много филми си гледал.

100

Анонимен

преди 2 години

До до 108 // до 119 --- """само че уважаеми разбирачо, приборите които определят положението на самолета спрямо хоризонта и земята не са електронни""" --- Ами, ако си гледал приборите на съветските самолети, завити с болтове към корпуса на кокпита, си идеално прав. Иначе, нямаш хабер от електронната система в модерните и съвременни щатски самолети. Изгоря с тая височайша глупост. Гледам футбол в момента и нямам време за отправки. Търси из нета преди да ръсиш бисерите с килограми.

99

Анонимен

преди 2 години

жалка държава пълна с болни мозъци на тема омраза на всичко свързано с Русия. Тези дамолети ще надживеят много от вас и това ви е мъката.

98

Анонимен

преди 2 години

Бригаден генерал Николай Русев, да каже колко СМС-а е получил от президенството с инструкция до последен дъх да защитава реномето на Миг29.

97

до108

преди 2 години

чети неграмотникАвиохоризонт е уред, показващ положението на самолета спрямо хоризонта. Чрез него се определят напречният и надлъжният наклон на самолета. Конструиран е на принципа на жироскопа. Той е част от вакуумната система на самолета или на друго въздухоплавателно средство. ......тук цървулее електроники няма.