255

Анонимен

преди 4 години

Вода и са пун казах, саапуун - това е истината.

254

Анонимен

преди 4 години

Очевидно е, че е дадена трибуна на специалист, който е против предприетите в България и цяла Европа мерки, против карантината------Какви мерки са предприети, бре?? Никъде маските не са задължителни именно защото и с маска е като и без маска. Доцентът ти казва същото, което говореше и Мутафчийски, и Кантарджиев и всичките други. От маска има нужда ако си лекар и се завираш в непосредствена близост до болния. Да ходиш по улицата без лице като психопат, е признак на лудост.

253

pege

преди 4 години

евала една умна глава да каже нещата както са, ан е пожарникарски изцепки.

252

Пижо

преди 4 години

Нова 2-*** лекари са арестувани. Този път от Инфекциозна болница - Пловдив. Причината - писали отворено писмо до областния управител, че работят без защитни облекла и ефективни маски. Дали им маски еднократки. Задържани, разпитвани и накарани да подпишат Протокол, че повече няма да ВСЯВАТ ПАНИКА като казват, че работят без предпазни средства!!! ФАШИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ!

251

Анонимен

преди 4 години

В разгара на епидемията в Ухан, китайците казаха, че освен маски трябват и очила и хората ходеха като от "Воден свят". Опасения за аерозолно предаване и т.н. Тука почнаха с миене на ръце и маски. Свършиха маските и викат- те не помагат :). Завъртя се някоя маска и айде пак слагайте ги. А очите? Някак си не е сериозно това дезинформиране. Маските FFP2 и 3 помагат. И N95 на 3м и т.н. Очила трябват, ръкавици трябват. Или ще се пазиме или кучета ни яли. Всичко е някакво половинчато при нас.

250

Анонимен

преди 4 години

Пълен смях сте хора, няма такива скапаняци, които да вярват, че в аптеките им продават маски като на лекарите хахахахахахаха

249

Анонимен

преди 4 години

Българинът не обича някой знаеш да му дава акъл. Българинът ползва две осведомителни агенции и им вярва безпрекословно: АЕЖК и АЕЧК - Агенция Една Жена Кажа и Агенция Един Човек Каза.

248

Анонимен

преди 4 години

Според този "спец" (може да е в неговата област) в Ухан с минали критичния минимум от преболедували и за това няма нови случаи. Математика 6ти клас : 10 милиона население, заразени 70% (според него) прави 7млн жители. От тях в най-добрия случай от хоспитализация имат нужда 10%-700 000 жители. Не мисля, че така е станало...Меренето на темп. по къщите и карантина 2 месеца.Това е...

247

Анонимен

преди 4 години

До упсЧе какво ли може да знае един доцент-вирусолог за вирусите в сравнение с видния експерт по управление на камиони "упс"? Ъхъмммм!

246

Мисля че е прав

преди 4 години

Той не говори за защитните облекла на медиците а за маските, които 90% от хората носят. Същите тези, които бяха по 50 ст. а сега са до 5 лв. парчето.Маските, които предпазват и се ползват от медиците са FFP2 и FFP3, в Щатите ползват N95.

245

упс

преди 4 години

Леле леле..... На тоя кой му даде думата? Естествено, че маските пазят околните от теб, ако си болен.Според тоя *** трябва да си сложиш маска чак когато вдигнеш температура... И дезинфектантите размазвали вирусите... Думи нямам.

244

Гуфу

преди 4 години

Е защо тогава колегите на професора дигнаха олелия, според мен напълно основателно, че нямат маски, ръкавици и др. предпазни средства. Щом не може да ги предпазят, пък и рискувал гъбички по ръцете да получат. Ходи разбери. Не се научихме, че само единни ще се справим. Личното его трябва да остане назад. Има кризисен щаб с не по-малко компетентни професори от Мангъров щом те задават мерките подкрепете ги. Тук ми се струва, че има, аз защо не съм в щаба ами оня е.

243

Анонимен

преди 4 години

Този не е лекар,а златотърсач.Ето какво пише един пациент,който е имал взимане-даване с него през 2019 година -"ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА, ЗАВЕДОХ ДЕТЕТО ПРИ НЕГО ..................РАЗБИРА СЕ В ЧАСТНИЯ МУ КАБИНЕТ. РАЗГОВОР 5 МИНУТИ ОБЩИ ПРИКАЗКИ - ЦЕНА 100ЛВ! НЯМА КАСА .НЯМА И КАСОВ БОН! АЗ ОТ ПРЕГЛЕДА НА ДЕТЕТО ОСТАНАХ РАЗОЧАРОВАН, ТОВА Е!"

242

Анонимен

преди 4 години

Ластика,който в краищата се връзва и се получава форма на кръг е с дължина 80 см. и се прекарва през нагънатите парчета платПлат - Н - 18 см.,В - 36 см.,като дългата част от 36 см. се нагъва на три части от по 12 см. една върху друга,а в горната и долна част поставяте ластикаСтабилно е,преди да завържете ластика,пробийте две дупки на тези метални къси ленти,с които завързват края на пакетите на хляба или др. продукти,като прекарате ластика през тях и тази част се поставя в долната част на маск

241

абв

преди 4 години

Очевидно е, че е дадена трибуна на специалист, който е против предприетите в България и цяла Европа мерки, против карантината. Положителното е, че остана някаква демокрация, плурализъм на мненията. Отрицателното: А ако не е здрав, но носи зараза без да знае, не е ли по-добре да си кихне в маската? Тъкмо се научиха, че не е редно да ми кашлят в лицето и се отправя нов сигнал към населението: Няма нужда ...

240

Анонимен

преди 4 години

Значи, маските са бариерно средство, което намалява вероятността от заразяване, ако не напълно, то в повечето случай - особено ако има наоколо някой, който сее пръски от устата си или киха. Доцентът дезориентира хората

239

Вируслав Ковидов

преди 4 години

До Анонимен 223"Който няма температура е здрав.Навсякъде мерят температура и ако нямаш, те пускат"---- Не, не е вярно - не си здрав, просто нямаш симптоми. 80% от заразените не проявяват никакви признаци на заболяване, но могат да сеят зараза.

238

Анонимен

преди 4 години

Тоя лъже,не го слушайте и не се изгражда имунитет при коронавируса,направете си маска от плат и ластик,като преди това изгладите с ютия плата за дезинфекция.както и очила,когато сте навън или пазарувате,поставете си и латексови ръкавици!Ако искате да сте още по-сигурни,поставете между парчетата плат на маската и една всекидневна(от тънките) дамска превръзка,дамската превръзка абсорбира влагата от устата,а от външната страна не допуска навлизане на влага,вируси,прах и т.н.

237

Анонимен

преди 4 години

Явно, маските трябва да се правят с тънък слой от активиран въглен на прах, което не е сложно да се направи

236

Анонимен

преди 4 години

изглаждате с ютия(за дезинфекция) и нагъвате парче плат с дължина 36 см. на три части една върху друга,изрязвате един ластик и го връзвате във форма на кръг,този ластик се прекарва(или зашива) през долната и горната част на нагънатия вече плат,като отстрани се оставят да стърчат два полукръга в краищата на маската,които ще поставите зад ушите си!Очила - изрязва се парче от пластмасова бутилка,разрязва се,за да стане правоъгълна форма,в краищата пробивате дупки и прекарвате ластик.