118

Капиталист

преди 5 години

Целта на капиталистите е да работят без печалба на нулата и всички приходи на фирмата да дават за заплати за да се създаде социална държава, а при комунизма комунистите искаха да правят само печалби и затова хората мизерстваха и комунизмът рухна, защото нямаше социална държава.

117

Анонимен

преди 5 години

До ДемократБила е друг път. Комунистите трябва да изплатят външния дълг от ПСВ и ВСВ около 20 милиарда долара злато на НАТО по Ньойския и Парижкия договори натрупан от демократи и фашисти.

116

Анонимен

преди 5 години

Нямаше нищо безплатно по време на соца. На фиша ти пишеше удръжките от заплатата, та всичко се плащаше там и здравеопазването беше платено.

115

Анонимен

преди 5 години

Е да ама не. Защото тогава ГЕРП и ОП патриотите излиза, че не зашитават интересите на българите а на ромите и тогава са ромски патриоти а не български като има дават такива благини от бг бюджета. Ако БСП купуват ромски гласове с безплатно образование, но излиза че и ГЕРБ и ОП правят същото и не са патриоти.

114

Анонимен

преди 5 години

Той Медведев го каза в Русия "Целта на комунистите никога не е била да създадат социална държава".Докато на Запад целта на капиталистите беше именно тази.Комунизмът е крайно антисоциален, убива, краде, разрушава всички устои, руши всичко. Затова са му казвали анархо-комунизъм. Това в България си продължава.

113

Демократ

преди 5 години

При монархо-фашизма преди 1944 България беше сред най-богатите страни в Европа като Швейцария и Дания, но после дойдоха комунистите от БКП и руснаците и взеха земята на хората и съсипаха България а днес нашите партньори от Вашингтон и Брюксел наливат милиарди в България да ни спасяват от пораженията на комунизма и БКП.

112

Анонимен

преди 5 години

Маркс не се е прехранвал от това, което е написал. Ако не е бил Енгелс е щял да умре от глад, и е нямало да може да пише. Достоевски например цял живот се е хранил само от това, което пише, даже на края на живота си малко си оправя материалното положение. А писаниците на Маркс са глупости. За червените промити мозъци може и да е велик, то за тях и Ленин е велик.

111

Млад комунист

преди 5 години

Аз като 27 годишен едвам свързвам двата края... По-добре пак да стане комунизъм ама тоя път твърт и краен! Аз, като пълен некадърник не умея нищо, през тоя демократичен капитализъм успяват нахалните и нахакани ке,леменца... А по времето на соца или комунизма там каквото е било работа и жена сигурно са щели да ми дадат... Ама пустата демокрация еа мта на всичко... Да отиваме на протест да си върнем старата България или да я подобрим!

110

Анонимен

преди 5 години

Бездомник е починал в Кризисния център в София. Мъжът е отишъл там в тежко състояние, бил е болен

109

Демократ

преди 5 години

Днес при демокрацията способните и кадърните живеят добре и се ползват от висок стандарт на живот, само неудачниците и некадърниците са бедни.

108

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 106Да не забравяме че БКП откраднаха земята на хората.Това си беше робство.

107

Анонимен

преди 5 години

Пак ще го напиша :През 1944г.сме на същото икономическо положение като Дания -селскостопански страни сначенки на индустрия.След това едно развитие на социализъм ни докара през 1990 доикономически фалит.Не последните 30ни вкарахав беля,апредишните 50 плюс следващите 30.А Дания,Норвегия,Холандия и другите ,,малки" без соц?Както каза байЕвлоги стар член на БКП,/дърводелец на наш щанд изложба в Осло/като се върна от Норвегия през 85г.- Мале !Они са го построиле,ама не са го нарекле,а язе съм верва

106

Анонимен

преди 5 години

Много неща сега се преекспонират. Навремето нямаше свободни медии и дори и да имаше набези на тези от маалата никъде не пишеше. Сега ако някой се спъне на стълбите и вече е някаква централна новина и се правят какви ли не заключения и хора на които им е скучно в сайтовете пишат какво ли не.И едно време не бяха нещата цвете, да не кажа, че проблемът с тези хора беше заложен точно по време на комунизма, защото от тогава са и маалите гета, и отделните училища, и отделянето им от обществото.

105

Анонимен

преди 5 години

След 13 години "Нестле" затваря фабриката за сладолед във Варна. Швейцарската компания преструктурира бизнеса си в България. През 2019 много компании ще преструктурират бизнеса си и много българи ще бъдат преструктурирани, а от преструктуризацията до улицата пътят е много кратък ако преструктурираният бързо не успее да се структура отново на каквато и да е заплата за да си плаща сметките.

104

Анонимен

преди 5 години

Моят стандарт на живот е повече от добър. И при соца не бях зле, сега съм още по-добре. При теб как е?

103

Анонимен

преди 5 години

До АнонименКогато и да вляза в този форум, тук е фенката на Китай, която славослови 27-то място на Тошоландия в света. А днес на кое място по стандарт на живот е България при евраоатлантизма и демокрацията?

102

Работодател

преди 5 години

Разбира се, че винаги трянва да има няколко процента безработица. Това е добре за бизнеса, само при социализма нямаше безработица, но това беше грешка, затова социализма се провали и рухна.

101

ПГ

преди 5 години

По времето на Станишев бе въведена тази система на финансиране "парите да следват ученика" (делегиран бюджет). Още в самото начало много директори на училища започнаха да говорят, че това не е правилно и ще доведе до срив в образователната система, но никой не им обърна внимание. Сега се сетила г-жа Нинова, че това трябвало да се спре. Аз питам защо се допусна?

100

Енгелс

преди 5 години

До АнонименТи нормален ли си бе Маркс не бил работил нищо?? Та той е написал най-великите творби на света. Все едно да кажеш че Иван Вазов не е работил. Що за *** си ти??

99

Lud

преди 5 години

Всичко било безплатно! Заработваш 1000, а взимаш 100, разликата е безплатното. Маргарет Тачър мисля беше казала-"Безплатно е само сиренето в капана". За всички имало работа. Гледай "Маневри на 5 етаж" и ще разбереш, каква работа е имало за всички.