158

Анонимен

преди 5 години

До РомВземи прочети малко все пак .Спартак е тракийски вожд ,пленен от римляните и не е бил роб , а гладиатор .

157

няма да се случи

преди 5 години

Големи наивници сте!То бива-бива да не си в час,ама вие не сте и в междучасие!Какво очаквате да се случи бе,мамини златни душици!?Образованието да замести характера ли!?Значи насила ще ги образовате,а те през това време ще спазват законите,така ли!?Като синчето на оня вапцания бос,дето учеше в Харвард или Оксфорд,пък като си дойде за ваканцията и хукна да бере бакър!?ЗАКОНИТЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗА ВСИЧКИ!Те трябва да се спазват!А интеграцията е техен проблем,не наш!Баси безхаберниците!

156

Анонимен

преди 5 години

Преди хората учеха много, но бяха тотално несамостоятелни - каквото ти кажат, това правиш.Сега са самостоятелни в много по-голяма степен, но дори трудно пишат.Когато станат образовани и самостоятелни, може да се случи нещо тук.

155

Тука

преди 5 години

нещо много бъркате образивението с Висшето образование. Не е нужно ромите да учат да стават доктори и професори, напълно достатъчно е да станат обущари, електротехници ,шивачи, дърводелци или шофьори,/ но с редовни дипломи и свидетелства /. Просто хора които могат да бъдат полезни на себе си и на обществото.

154

Анонимен

преди 5 години

Патриотичните лозунги и големите букви са хубаво нещо, но статистиката е непоколебима - раждаемостта в България намалява от 1950 г. насам. Докато ромската си е една и съща - голяма. В същото време образоваността на българина си е една и съща - ниска.

153

Анонимен

преди 5 години

До АнонименКакво ще бачкат тия роми ?! За чистотата и магистралите не се иска образование. А бе не питай, ами гласувай за БСП. Ако спечелят БСП тогава ГЕРБ ще предлагат без никакви помощи за ромите ако децата не учат. Какво повече искаш, имаш демокрация и свобода да ги сменяш, а свободата Санчо е най-висшето благо, демокрацията ни даде най-висшето благо.

152

Ром

преди 5 години

Ако не са ромите да чистят, да събират ***, да мият, да се грижат за животните, да работят по страежите тази държава ще е фалирала. Знаете ли как Римската Империя се е крепяла? С труда на милиони роби! Мислите си че съм неук защото съм ром? Ха! Учен ром съм! Чета! Аз съм като Спартак! БИВШ роб!

151

Анонимен

преди 5 години

До .. 133И аз не съм съгласна децата на ТИЯ да са в един клас с нашите деца. Какъв пример ще бъдат те за нашите? Хигиена? Поведение? Интерес към ученето? Аре стига! Не бива натрапването на няколко съмнителни индивидчета да демотивира останалите деца, и да загубят и те желание да ходят на училище. Тогава и ни като етноса - ще ги караме да ходят там заради безплатните закуски и да не ни спрат помощите. Е тогава държавата ще прокопса, вЕрвате ми!

150

Ром

преди 5 години

много от нас работят в полза на държавата! Няма да търпа повече да ни дискриминирате, да ни унижавате, да ни обиждат! Няма повече да бъда роб. И Спартак е бил роб

149

Анонимен

преди 5 години

Бъдещето на България е на снимката ! - ако продължаваме така това ни чака.

148

Анонимен

преди 5 години

Какво ще бачкат тия роми ?! За чистотата и магистралите не се иска образование. Всичко друго е много скъпо и ето даже самолети си внасяме и не ни трябват скъпи инженери от ЕС или САЩ. ГЕРП и ОП искат да внесат и молдовци за заварчици и пак е по-евтино вместо да обучават българи а пък за роми още по-скъпо.

147

На сила хубост

преди 5 години

не става. То бива интеграция бива, ама нашите законодатели съвсем се самозабравят - Законите се правят за да се спазват и трябва така да бъдат направени, че да МОГАТ да бъдат спазвани. Иначе се получава едно преливане от пусто в празно едно помпане на неизпълними наказания и в крайна сметка чиновниците си взимат заплатите а народа страна по един или друг начин. Образование разбираемо за ромите значи нещо от което се изкарват пари - това е толкоз просто и логично!

146

Ром

преди 5 години

До до РомНяма повече да правя нищо каквото ми казва някой си! Ще правя каквото аз реша! Аз съм свободен като Спартак!

145

Ром

преди 5 години

Този ми пожелавал! Ха, ми то всички ще умрем, но малцина умират свободни хора! Аз съм нов Спартак. Спартак не е търпял насилие.

144

Анонимен

преди 5 години

И къде си сега с великолепното си социалистическо образование? Трудовото обучение, историята на БКП, диамата? Търсят ли се?

143

Анонимен

преди 5 години

"И Спартак е бил роб."*** ти със Спартак ли се сравняваш бе, нагляр.

142

Някой

преди 5 години

До РомПожелавам ти същото. Може да се пробваш, ама сте мишки. Спартак е бил тракиец и истински мъж, а не отхвърлена отвсякъде азиатска !3мeт.

141

Ром

преди 5 години

Знаете ли колко роми чистят улиците, работят на строежи, работят хамали, доят крави, мият чинии. И пак ни се правите. НЯМА ДА ТЪРПА насилие. Аз съм Спартак

140

Анонимен

преди 5 години

И образованието и здравеопазването бяха на световно нивоИ къде другаде видя какво е, та да сравниш?

139

Ром

преди 5 години

До до 148Ади ела. Няма повече пред никой да навеждам глава. Няма да търпа