156

Анонимен

преди 8 години

Интересно ми е как на един пенсионер ще му вземат 50 лв , ако е болен и не може да отиде Следва международен съд в Хага за правата на човека , Хелзински комитет и още куп институцииОтделно от това тази глоба е поне 30 % от дохода на пенсионера Не ми се връвзва

155

коко

преди 8 години

Аз пък предлагам, щом са приели този закон, да отидем всички и да кажем едно голямо НЕ на всички партии. В някои демократични държави в този случай партиите се саморазпускат и се търсят други хора за управлението.

154

начко

преди 8 години

Може да се гласува и с @в квадратчетоТака спестяваш 50лвИ бюлетината е недействителна

153

някой

преди 8 години

на мен задължителното гласуване ми харесва. има шанс дпс да не влезе в парламента ако гласуват 2-3 пъти повече избиратели от предния път. *** също няма да лапат и от купуващите класове. който мисли че държавата е скапана да отиде да поработи навън да забогатее ...

152

Анонимен

преди 8 години

Абе мъртъв, жив - цакаш 50 лв. на другарите и това е!

151

Анонимен

преди 8 години

Идеята е на всеки десет години тези, които ще гласуват, да го заявят пред институциите. Така, според вносителите, ще се изчистят избирателните списъци от мъртви души.Броите ме мъртъв. Няма да ходя и да гласувам за които и да е български предател в парламента. И дори като съм жив как мога да гарантирам на депутатите-***, че следващите 10 години ще съм жив и ще гласувам ?????? Абсурдни в идеите си са тези. Добре де ако умра след 2 години виновен ли съм, че съм казал, че ще гласувам 10 години

150

въпростче

преди 8 години

А тези 50 лв.......къде ще отидат ако не гласувам?майxxxxx....***...50 цирки да им излязат...кат се пукне една още 50...узурпатори!

149

М.М

преди 8 години

Скъпите управници наистина не ни бръснат за нищо, вече открито го показват - умуват 4 години затвор и 10 000 лв глоба! Фашизъм на МАКС!

148

Turkish Power

преди 8 години

Prikanvam vsichki rodolubivi bulgari da protestirat pred Narodnoto Subranie...s edna baknota ot 50 lv/kserox/....da se nayadat dupedatite!!

147

Аз

преди 8 години

Никога не съм гласувал и никога няма за гласувам в тая скапана държава. Не се е родил още този за когото аз ще гласувам, единствения човек за когото бих гласувал това съм аз.

146

Анонимен

преди 8 години

Аз за напред не мисля да гласувам въобщеЩе ида да рисъвам по бюлетините

145

Turkish Power

преди 8 години

Bulgardkiya Dupedat...nishto polezno ne e izmislil!!@ Lejat v Parlamenta..papkat evtini kebapcheta...vmesto zakoni..chetat si vestnitci..gledat si *** v neta! Pazi boje...slepo progledaha!

144

Анонимен

преди 8 години

Гласувайте....и после поредния говновоз ще обяснява колко са над обикновенния човек.честито на гласоподавателите от трибуната

143

Учуден

преди 8 години

Откога Брюксел е ....държава????

142

Анонимен

преди 8 години

Те печелят и от двата варианта - и от гласувалите и от негласувалите.

141

процедурно питане

преди 8 години

А защо в петък пленарната зала на народните изедници е празна? Те на 4-и дневна работна седмица ли са?

140

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 140Нима мислите, че това ще реши проблема с купените гласове? Или ще повиши изборната активност? Най-много да се увеличи драстично броят на невалидните и празни бюлетини, което е потенциална опасност от фалшификация на резултатите. А гласове пак ще се купуват! Това е вече навик на някои "професионални" организатори на изборни кампании и е детска игра да се справят и с този "проблем". И може да не е само с кебапчета, олио и капачки, например...има и други "материални" стимули...

139

казахте ли това?

преди 8 години

Полит-икономика:За всеки глас, дадена партия получава 12лв. субсидия на год. 4 x 12=48лв.Хората спряха да гласуват и не могат да го скрият. И по-малко пари за партията.Сега вече с глобата от 50лв. и задължителното гласуване, се гарантират приходи за партиите и то с печалба. А за бонуса електронно гласуване...... Който си бутон искаме натискаме и той си печели нашто си. Даже ще им отпадне разхода за купуване на гласове!

138

Националист

преди 8 години

Държавата не е Българска. Никой не може да ни убеди в обратното. Ако бе така, броят на Българите да е надхвърлил вече 10 млн, а тук не остава никой, само турците, *** и евреите. От нашите глаосве се нуждаят Каракачанката,Винкело, Тиквата, Рамадан... сите те искат да оцелят в политиката, за да може фирмите около тях д алапат и цоцат до откат. Свърши тая. Нищо ще отидем до урните, нито ще ви платим глобата. То няма и с какво;)))*** долните ми *** има една дупка. Подарявам ги на Винкело!

137

Turkish Power

преди 8 години

..V Belgiya i Angliya vota e zaplaten ot durjavata...v raboten den se glasuva i denyat ti e zaplaten! Po pravilno e..vseki gladuval da poluchi 50 leva...a ne globa! Nikoy normalen chovek nyama da glasuva po suvest sled natisk...absolutno sam protiv!