16

Анти-Винкело

преди 8 години

Няма как закон под Основният - Конституцията да бъде валиден. А Основният закон - Конституцията, казва, че гласуването е право, а не задължение. В тоя ред на мисли, да се уведоми ВКС и оня да отмени решението на "патриотарите" и ГЕРБ. Който иска да бие ДПС, да го направи със смислени политики в полза на българите и да ги убеди да гласуват за тях. Мен нещо не могат да ме убедят;))) И не само, те нямат идеи, с които да ме убедят, нямат и реализатори, които да правят политика от тия идеи. Хубаво, ще откраднеш 1-2 идеи от мен, както "патриотарите" го направиха и какво? Вие, въобще разбирате ли ги,

15

Анонимен

преди 8 години

А милионите българи по света като си идват до БГ и хоп глоба-50лв - смятате ли за какво иде реч ?

14

Анонимен

преди 8 години

Българите в ще пълнят хазнето на цик по 50лв , та да има за "онея" дето им плащат по 50лв, Яяяя какви тарикатски сметки !

13

Анонимен

преди 8 години

Ще ви пусна среден пръст на всичките

12

Mimi

преди 8 години

Как точно ще секне купуването на гласове? Нали пак ще се плаща, за да де гласува за определена партия.

11

vlady

преди 8 години

Задължителното гласуване не възпретятства купуването на гласове - все едно индийците ще продават гласове като досега, негласувалите ще пуснат недействителни бюлетини.

10

ko4an

преди 8 години

Parva globa koqto s kef shte platq.

9

Анонимен

преди 8 години

Не може да има равни права за хора, които не желаят да се образоват. Кога ще стане задълвително средното образование. Докога държавата ще иска тези които се образоват да изхранват тези които искат да вегитират? Не говоря за онези, които съдбата не е дала възможност да учат, а за онези, които съзнателно избират да живеят на гърба на другите? Има инструменти да се дефинира или прецизира кои са те - без посочване на етническа принадлежност, пол и вероизповедание. Стига да иска някой всичко може!

8

Анонимен

преди 8 години

ако обаче има 50% + 1 невалидни бюлетини, тогава изборите се касират и повтарят!

7

vlady

преди 8 години

Задължителното гласуване ще доведе само до голям брой недействителни бюлетини - като няма достойна алтернатива хората ще пускат невалидни бюлетини само за да избегнат глобата.

6

Stres

преди 8 години

Това е началото на края на демократичните избори.Сега управляващите ще могат да манипулират резултатите по електронен път.

5

Анонимен

преди 8 години

Безобразие - за каква свобода говорим и преди 25г. беше същото - задължително гласуване.Основната свобода на човека е правото да си свободен да избереш дали да гласуваш или не.

4

Анонимен

преди 8 години

ДГД! Откъде накъде ще ме задължават да избирам партиите им? М? Да не стане някой от сорта на ПП Глас народен първа сила, поради наказателен вот на 70% от избирателите? РБ не знам защо мислят, че при следващите избори ще има толкова балъчета да гласуват пак за тях? Да не се окажат с -1 депутат максимум? Нека не забравяме, че сега представените партии биха пласирали 80-90 депутата общо с 30-те %, с които управляват!

3

д

преди 8 години

вече знаем кой партии трябва да ги засърби заради тази каскада... нека им покажем какво става като олигархски марионетки започнат да ни бъркат в джобовете:)

2

ХА-ХА-ХА !

преди 8 години

Прочетете внимателно тази част: "Предложението за задължителното гласуване дойде с два отделни проекта на Патриотичния фронт и "Атака". Този на Волен Сидеров обаче бе отхвърлен. С него се въвеждаше и образователен ценз за гласуване."Когато след 10-15 години ромите бъдат мнозинство у нас, задължителния вот ще обслужва именно тях.Трябваше ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има и образователен ценз.Не може един неграмотен примитив да ми решава съдбата. Факт !

1

Тт

преди 8 години

Има референдум за намаляване на субсидията ...тов беше една от точките все пак