196

Анонимен

преди 8 години

АКО ТОВА МИНЕ И НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ, ЩЕ МЕ НАКАРАТ ДА ГЛАСУВАМ НАРОЧНО ЗА ДПС.ДОРИ ПРИ БОЙ ТОШО ГЛАСУВАНЕТО НЕ БЕШЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, Г-ДА ДЕМОКРАДЦИ.

195

Анонимен

преди 8 години

И КО ПРАЙМ ДРУГАРЕ ОЛИГАРСЕ- ОТИДЕ ВИ БИЗНЕСЧЕТО ЛЕВИ МИЛИОНЕРЧЕТА И КМЕТЧЕТА БИЗНЕСМЕНЕ, А КО ДА КАИМ ЗА ЕДНИ ДЕТУ ОБИЧКАТ ДА СЕ ВОЗЯТ НА ЛЕТЯЩИ ЧИНИИ И ЯХТИ- АМАН, АМАН НЕ МИ СЕ МИСЛИ ЗА ЕДНИ ТУРИСТИЧЕСКИ КРУИЗИ ОТ СЪСЕДНА СТРАНА- РАЗСЪХНЕ СЕ НЕЩО- РЕФ, ТА РЕФ НАСТАНА С ПУНКТУАЦИЕ И КОТ СА СЕТИТЕ- ГЛАС 11 ЛЕВА. ПИША ГРЕШНО, А РОМУЕЛСКИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ С ЧАСТНИТЕ ЕНЕРГУ ТЕ КЪК ГОВОРЯТ- СРАМУВАМ СЕ ЧЕ СГОВ.Н.Я.С.АХТЕ РОДИНАТА МИ- НЕЩАСТНИЦИ АЛЧНИ- МАСКИРАНИ КАТО ВЕЛИКИ ПОЛИТИЦИ.

194

OSMAN

преди 8 години

Dano tova da spomogne nay nakraya da se otarvem ot komunuistite i tehnitepartii. Bsp.dps.ataka vmro i tem podovni.BOG DA BLAGOSLOVI BALGARIYA.

193

Анно

преди 8 години

Аз мисля направо 50-тачката да я пусна в урната за гласуване. Отивам да си платя глобата на място! Нека урните се превърнат в касички! Нали това е целта!?

192

Гражданин

преди 8 години

Другарите пак откачат яко. Спрете в тази държава да бъркате демокрацията със свободията. В една демократична държава всеки гражданин има определени права и задължения. Задълженията включват спазване на законите, плащане на данъци и др. Гласуването е празник за демокрацията и всеки гражданин е длъжен да изрази своето мнение...

191

прокто лог

преди 8 години

След като има секс машини, защо да няма и машини за гласуване? Или те са едни и същи?

190

няма за кого

преди 8 години

Какъв е смисълът от тези избори, като няма за кого да гласуваме?

189

Пакистан - Киото

преди 8 години

...Вносителите припомниха, че освен в Гърция, Кипър, Брюксел и Люксембург, задължително гласуване за определени избори има и в още 26 държави, сред които Франция и Италия.Аз за държавата Брюксел за първи път чувам.

188

Анонимен

преди 8 години

Щом ДПС са против-това е верния път.

187

Кон

преди 8 години

Пореднита репресия от страна на политическите лилипути в парламента срещу народа си. Обремениха ни с още едно задължение, срещу което нямаме права.Преди да измислят това задължение трябваше да направят следното:1. Да намалят броя на представителите на 80 - 3 пъти по-малко от сега.2. Да забранят финансирането на политически партии от бюджета.3. Да уредят начин да бъдат отзовавани от същите тези избиратели.4. Да забранят конфликт на интереси в Парламента.5. Да си премахнат привилегиите.

186

321

преди 8 години

Добре,ще гласувам за тези, които имат най-малък шанс да спечелят.

185

Анонимен

преди 8 години

Референдум е добра идея, както в Швейцария, но няма как нашите политици да се съгласят на този вариант защото ще им секне хранлката, няма да могат да прокарват лобистките си закони и няма да могат да си прибират комисионните.Пък и като ни знаят, специано не пуснаха референдуми за ЕС и НАТО, защото щяхме да влезем в тях, ама друг път!

184

Анонимен

преди 8 години

Дами, мадами и гуспудже! Не нахраните ли народа, никакви закони не ще ви спасят. А че не можете или не искате - Ваш проблем. Народният съд наближава с пълна сила. ще бягате в турското посолство, като проф.Филов на 9 септември и неговия последовател Местан?

183

иликтутатъ

преди 8 години

Драскането по "бюлетина" я прави невалидна.Невалидните бюлетини са "глас" който се преразпределя пропорционално, между партиите които са " влязли".... И легализира/легитимира това което е преброено от ЦИК.Всъщност сега разбирате ли какъв Ни го вкарват?????Ходи после доказвай колко процента от живеещите в територията са против....

182

ИДЕАЛИСТ

преди 8 години

Задължителното гласуване, няма да премахне контролирания вот и купените гласове. То ще отврати още повече съзнателните и активни хора в България. Ще даде възможност да се изгласуват задочно всички негласували. То се прави, защото е нелигитмно управлени избрано с гласовете на 15 % от гласоподавателите да се пъчи, че е представително. Аз, който не пропускал избори няма да отида да гласувам и ми е обидно да гласувам за политици, които искат това. Бай Тошо, защо се радвах, когато те свалиха от власт

181

Анонимен

преди 8 години

Бок**ците от политическата шайка явно усетиха че дните им са преброени и сега приемат отчаяни ходове за се задържат на власт или поне временно да напълнят партийните каси. Но хората не са глупави! Може да отидат да гласуват но, масово ще се пускат празни бюлетини, в знак на протест. Поне аз така ще направя, смятам че и много други ще направят същото. Часовника тиктака, и вятъра на промяната вече се усеща по целия свят. Иде края на фалшивата демокрация! На хората им писна да ги лъжат.

180

Анонимен

преди 8 години

добре,нека е задължително ,НО искам и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРИСЪСТВИЕ НА ВСИЧКИ депутати ВСЕКИ ДЕН В ПАРЛАМЕНТА ,а не както е сега да дават по тв празни места и да има 20 човека в залата ! аз ,ако не отида на работа директно съм аут -ни надница ни нищо .

179

край

преди 8 години

Сега искат от нас да изберем ЗАДЪЛЖИТЕЛНО между Лъчо Мозъка, Баракова, Владо Кузов и Искра Фидософа кой да ни управлява. А избирайте тези Вождовете са ви написали в листите. Това не е избор - това е гласуване.

178

Край

преди 8 години

Единствения алгумент срещу мажоритарните избори са че в парламента ще има само 2-3 партии. Дреме ми колко и кои ще са партиите за мен е важен Човека на когото се доверявам да ми пише правилата.

177

Край

преди 8 години

Всякакво гласуване ще ви направят само изборите които могат нещо да променят нещо са ви забранени - МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ В ДВА ТУРА и 90% от депутатите сега няма да са в парламента.