Снимка: Dnes.bg

Окръжният съд в Пловдив гледа втората мярка за неотклонение на полицая Венцислав Караджов, който беше обвинен в убийството на родителите си Цветан и Божурка.

Още по темата
След 10-часов разпит, служителят на Икономическа полиция не признава вина за двойното убийство.

"Натопен съм, делото е опорочено”, заяви Караджов пред журналисти в съда.

В същото време съпругата му Каля беше освободена от ареста, без да й бъде повдигано обвинение.

Днес стана ясно, че запис от камера показва как Каля Караджова влиза с пикап в къщата на възрастната двойка в часа, в който най-вероятно са застреляни родителите на съпруга й.

Предположението на разследващите е, че полицаят, който е основният заподозрян за двойното убийство, е бил в задния отсек на пикапа, а след това през гаража е влязъл в къщата и е извършил убийството.

Съдебното заседание започна със скандал между адвоката и прокурора по делото за начина, по който защитата е била уведомена за мярката за неотклонение. Адвокатът на Караджов – Зоя Тошкова, се оплака, че прокуратурата се държи с нея "като с парцал".

Решението на съда дали да остави в ареста Караджов по това обвинение ще стане ясно късно тази нощ, защото защитата се запознава с трите тома по делото.

Според обвинението на 15 май 45-годишният полицай умишлено е умъртвил майка си и баща си, като убийството е извършено предумишлено и с користна цел.

За престъплението законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase