Снимка: архив, БулФото

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Венцислав Караджов за убийството на родителите му.

Според обвинението на 15 май 45-годишният полицай умишлено е умъртвил майка си Божура Караджова и баща си Цветан Караджов, като убийството е извършено предумишлено и с користна цел.

Още по темата

За престъплението законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

От доказателствата по делото – множество експертизи, разпити на свидетели, извършени огледи, претърсвания и изземвания, разпознаване и други процесуално-следствени действия, е прието, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен в това му качество, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Днес прокуратурата внася искане в Окръжен съд-Пловдив за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Венцислав Караджов.

Досега обвинението към него беше, че е предоставял системно оръжие на непълнолетния си син, за да стреля. Съпругата му също е в ареста за съучастие в извършването на престъпление.

Снощи 15-годишният им син е бил закаран в спешен център, защото се е почувствал зле при разпит в полицията. Там препоръчали консултация на детето с психиатър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase