Арестуваният полицай Венцислав Караджов. Снимка: bTV

В спешен център е бил закаран снощи 15-годишния син на полицая Венцислав Караджов от Пловдив, чиито родители бяха открити застреляни на 17 май.

"Преди това детето и баба му са били разпитвани от 19 ч. до 1 ч. през нощта в криминална полиция. След като ги пуснали момчето е било неадекватно и се е чувствало много зле", коментира адвокат Зоя Тошкова, адвокат на полицая.

Още по темата

В спешния център препоръчали консултация на детето с психиатър. Бабата обаче няма как да го заведе днес, тъй като е получила призовка за разпит за 9 часа тази сутрин.

"Снощи са й показвали неподписана заповед за задържането й. В крайна сметка не са я арестували и са я освободили", уточни адвокат Тошкова пред "24 часа".

Майката на детето от вчера е в ареста за 24 часа заради съучастие в извършване на престъпление по чл. 115 от НК - убийство. Очаква се днес да има развитие във връзка с двойното убийство на родителите на полицая.

Той също е под ключ, но по друго обвинение - че е предоставял системно оръжие на непълнолетния си син, за да стреля.

Разследващите отказват коментар за това, дали е открито оръжието на престъплението, за което се знае че е 9 мм пистолет Макаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase