Снимка: БТА
fallback

Общ преглед
За пети ден обстановката във Войводиново е нажежена, след нападението на военнослужещ от двамата братя Пакетови. Различното днес е, че шествието е най-многобройно, тъй като се включиха и командоси в подкрепа на пребития военен.

Протестният митинг бе оглавен от бившия командир на 61-ва Стрямска бригада ген. Димитър Шивиков. На него присъстват колегите на пребития командос, както и фенове на футболния "Ботев" (Пловдив), предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Oще по темата


В слово пред събралото се множество ген. Шивиков обяви, че ако законите не се спазват, в скоро време протестиращите може да се съберат пред Народното събрание.

На мирния протест присъстват и ловци, които изказаха своята съпричастност към пострадалия и се обявиха за спазване на законите в България. Те настояха, че у нас има гражданско общество.

А в началото на протестния митинг двама свещеници отслужиха молитва за България. Част от ромите от Войводиново остават да живеят в селото, но са определяни като примерни и ходещи на работа.

В същото време продължава събарянето на поредните постройки. За по-масивните тухлени постройки се изчаква 14-дневен срок, в който право да обжалват имат собствениците.

Стана ясно и, че роми готвят протест пред сградата на Министерския съвет на 14 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

читател

преди 5 години

Какво толкова се е случило във Воеводиново?Същото като в София, в Дианабад, където двама слязоха от колата, нападнаха пешеходец, на пешеходна пътека, но случиха на добър пешеходец, остави им до 10см. дупки, та едва ги спасиха.Същото като в дискотеката в Дървеница, студенти с ритници умъртвиха друг студент. Всичките българи.Къде е разликата?Защо нямаше протести?Ясно е, че има много проблеми в този етнос, но те са от друг характер.В случая - норма на поведение в БГ.

56

Анонимен

преди 5 години

Абе да бе то е ясно че това е русолбска разработка ама кво да праиме сега

55

Анонимен

преди 5 години

До ERICHняма как да се отрече, че развращаването на ромите беше извършено предимно от бе-се-***! Нескончаемите лакърдии, идващи от тази партия за "социална" държава и "социални" придобивки на "експлоатираните" маси, доведе до адаптирането на ромите и впоследствие на останалите партии към тази корупционна практика!

fallback