Видео 10.01.2019

След багерите: Ромската махала във Войводиново опустя

В ромската махала на Войводиново вече втори пореден ден продължава акцията по събарянето на незаконните къщи. На площ от един декар и 600 квадратни метра до преди няколко дни живеят над 300 души - днес вече всички са напуснали и е пусто.

Още по темата
Продължава бутането на останалата част от немасивните постройки. 8 тях вече са сравнени със земята. По-масивните, построени с тухли, ще бъдат съборени най-рано след 2 седмици.

Буквално преди багерите да нахлуят в махалата, жителите ѝ обаче се върнаха, за да си вземат нещата. Една част от тях приеха емоционално факта, че остават на улицата. В къщите, чиито собственици не се появиха, влязоха служители на общината, които прибраха здравите уреди.

Парадокс е, че незаконните ромски къщи всъщност законно са снабдени с електричетво. Същата е и ситуацията с водоснабдяването.

Жителите на селото пък се заканват протестите да продължат, докато и последната ромска къща не бъде съборена. Протест имаше и тази вечер.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 5 месеца

С ц..., ромеите борбата е само по 1 начин - да не се оставят да се застояват на едно място. Правят катун, регистрира се и когато заседне повече от 3-4 месеца на едно място - изселва се. Друг начин няма. Сами разбирате че побоищата не стават за постоянно решение. И те ще са доволни.

ПС: а тея 300 къде са отишли, не са се изпарили? Ще изгорят на друго село душата.

43

Иванова

преди 5 месеца

Не трябва събарянето на незаконните постройки да бъде Акт на отмъщение - както е сега, а да бъде постоянна политика на властта. Нетърпимостта към неспазване и погазване на законите да бъде постоянна!

42

Анонимен

преди 5 месеца

Vlastta sa horata...vlastta e bg narod...v rbg pod shapkata na pensioner pilota teatralen general, deto si varti koremnite na losta sam samichak pred edna shepa elitna publika...vlastta sa ochite, ushite, dumite, deistviata na vseki edin chovek ot bg narod...koito si zatvarial dosta ochite, ushite i ustata za istinata .... i ....istinata go iznenadva na ulicata mu s mechka i boi....