Снимка: Bulgaria ON AIR

В ромската махала на Войводиново вече втори пореден ден продължава акцията по събарянето на незаконните къщи. Проверките на незаконните жилища там се засилиха след като две момчета нападнаха и пребиха военнослужещ. За щастие на пострадалия е извършена успешна лицево-челюстна операция и до 10 дни се очаква да бъде изписан от болницата. Възможно ли е обаче ново етническо напрежение между ромите и останалите български граждани?

Още по темата
"Етническият конфликт е абсолютно нормален. Засега са искри, но могат да се превърнат в огън. Политиците са причина за това. Те вече се чудят какво да правят. Не оставиха държава. Политиците употребяват нас българите. Народът не трябва да тръгва на линч. Живеем в правова държава, която има закони. Не бива да обвиняваме хората без доказателства. Ромските гета са оформени от политиците. Каракачанов е вреден за България – трябва да си подаде оставката", отбеляза журналистката Кремена Будинова в "Денят ON AIR".

Журналистът Юлий Москов изтъкна пред Bulgaria ON AIR, че във Войводиново едни престъпници направиха опит да убият един военнослужещ.

"Няма етноси, няма българи и роми. Те трябва да отидат в затвора. Всеки опит да се политизира тази тема е излишен. Престъпниците са братя. Те обявиха пред съда, че са неграмотни. Казаха пред съда, че работят. Те не са положили нито грам усилие да се развият. Законите трябва да се спазват, дори и принудително", подчерта той.

Какво още казаха двамата журналисти вижте в следващото видео
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase