В храма Господен се молим за здраве, щастие, любов и отдаваме почит към мъртвите, категоричен е Светльо Витков. Снимка: Строежа

Кандидатът за президент на последните избори Светльо Витков се изказа остро за клипа с молебена на руската група Pussy Riot.

Съдбата на осъдените певици е водеща тема в цял свят след издадената двегодишна присъда в трудова колония, а много звезди от музикалната сцена подкрепиха Надежда Толоконникова, Мария Альохина и Екатерина Самуцевич.

У нас по темата се изказа единствено партията на Иван Костов - ДСБ, и Външно министерство, докато певците ни запазват мълчание.

Още по темата
Ето че Светльо Хиподилски наруши това мълчание, като взе страната на вярващите, без да коментира размера на присъдата.

"Разбирам, че доста хора се вълнуват от осъждането на „талантливата” група Pussy Riot, гледах клипа им. В храма Господен се молим за здраве, щастие, любов и отдаваме почит към мъртвите. Затова е храм! Този акт е подигравка към всички християни и към нашия Бог! Аз лично ги осъждам за това. Това, че мразят Путин, не им дава правото да се подиграват с християнската вяра, любопитно ми е какво ли щеше да им се случи ако го направят това в джамия. Всъщност като се замисля, какъвто и вярващ човек от различна религия да е, не би направил такова нещо. Не е задължително да си вярващ, но е задължително да уважаваш вярата на другите хора. А омразата няма място в Божия храм, все пак сме останали българи заради Вярата си", написа в социалната мрежа Facebook Светльо.

Драмата в Русия обаче може да се окаже истински извор за пари. Стана ясно, че Pussy Riot ще регистрира търговска марка, под която ще бъдат продавани и продукти, свързани с трите певици.

Процесът на регистриране на марката е започнал през април, уточни един от адвокатите на пънкарките Марк Фейгин. След всички процедури ще се продават тениски и типичните за пънкарките пъстри ски марки, както и
други продукти, свързани с бандата, съобщава БТА.

Неотдавна Пьотр Верзилов, съпругът Надежда Толоконникова, който също е опозиционен активист, предупреди, че в скоро време, за да се търгува с продукти и сувенири, свързани с пънк групата, ще трябва се издава съответното разрешително. В противен случай ще се нарушат законите за авторските права.

В интернет обаче вече се продават тениски с надписа "Освободете Pussy Riot" и със снимки на трите осъдени певици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase