На 26 юли 2024 Bring Me The Horizon идват за първи път в България като хедлайнери на най-мащабния ни фестивал за рок и метъл музика Hills of Rock в Пловдив. Те ще оглавят втория фестивален ден.

С номинация за Grammy и току-що спечелена награда BRIT, с над 5 милиона продадени албума глобално, aрмия от фенове, разпродадени турнета в цял свят, Bring Me The Horizon идват в България, когато са на върха на славата. Започналите като непретенциозна deathcore група от Шефилд, BMTH не просто достигат световен успех, а го правят със замах, като се превръщат в една от бандите с най-силно въздействие върху цяло поколение фенове и изпълнители в различни музикални жанрове и буквално пренаписват определението за това какво означава да бъдеш част от модерната метъл сцена.

Фенове на експериментите в музиката, BMTH си колаборират предизвикателно с поп звезди като Ed Sheeran, с екстремни артисти като Dani Filth от Cradle of Filth, дори включват и български фолклорни мотиви от народната песен „Ерген Деда“ в един от най-успешните си сингли Parasite Eve.

Bring Me The Horizon имаха турбулентен старт на годината – след раздялата в края на миналата с Jordan Fish, дългогодишния кийбордист на бандата, отложиха за това лято издаването на новия си албум POST HUMAN: NeX GEn, за да са сигурни, че той ще бъде на „нивото, от което ние ще сме напълно доволни“ по думите на фронтмена Oli Sykes и пуснаха енергичен нов сингъл Kool-Aid – достатъчно добра заявка за стандарта му.

Припомняме, че на 25, 26 и 27 юли 2024, освен световните артисти на основната сцена, на Гребната база в Пловдив ще има и още две партньорски сцени, „На Тъмно“ и „Строежа“, чиито участници ще бъдат обявени скоро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase