Снимка: Midalidare Rock In The Wine Valley 2024

Вече са ясни седемте групи които ще свирят във втoрия ден на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Тази година на фестивала в долината на виното ще видим общо 16 световни банди, които ще предложат над 25 часа рок.

Феновете ще получат двойна доза емоции в събота, 13 юли, когато музикалната част от фестивала ще започне в 17:00 часа и ще продължи до 2:00 часа сутринта на следващия ден. Ще забият Mr.Big, Axel Rudi Pell, Steel Panther, Stratovarius, Primal Fear, Rhapsody of Fire и Jelusick.

Mr.Big слагат край на славната си кариера със световното турне "The BIG Finish". Групата ще представи сет, обхващащ всичките им хитове, включително и изпълнения от класическия албум "Lean Into It".  

Вече повече от тридесет години китаристът и композитор от Бохум, Германия, Axel Rudi Pell, издава редовно нови албуми със своята група ARP.

За първи път в България ще видим американската метъл група Steel Panther. Създадени през 2000г. в Лос Анджелис, Калифорния, групата в началото е известна като Metal Shop и е позната и като Metal Skool, а през 2008-а приема името Steel Panther. Бандата е известна с нецензурните си и хумористични текстове, както и с пародирането на стереотипния глем метъл начин на живот. Групата ще свири на фестивала след Mr. Big и се очаква да държи феновете будни поне до 2:00 часа сутринта на 14 юли.

Stratovarius са заслужили правото да бъдат смятани за истински легенди. Близо 40 години след създаването си в Хелзинки, Финландия, майсторите на мелодичния пауър метъл са все още неудържими. Групата днес е Timo Kotipelto (вокали), Jens Johansson (клавишни), Lauri Porra (бас и вокали), Matias Kupiainen (китара и вокали) и Rolf Pilve (барабани)

Primal Fear са основани през октомври 1997 г. от Ralf Scheepers и Mat Sinner. Дебютният им албум Primal Fear е издаден през февруари 1998 г. и влиза в германската класация за LP на 48 място, като по този начин се превръща в едно от най-високите места в класацията за дебютен албум в германския метъл. През същата година правят турне с метъл ветераните Running Wild и HammerFall. Групата има впечатляващите 13 студийни албума, като последният Code Red излезе през 2023.  

Rhapsody of Fire, са определяни като италианските Symphonic Power Metal богове. От създаването си през 1993 г. под името Thundercross групата издава дванадесет студийни албума, два концертни албума, три EP-та и едно Live DVD. На 12 май 2023 г. бандата издава сингъла "Kreel's Magic Staff", който ще бъде включен в предстоящия четиринадесети студиен албум.

Дино е хърватски рок певец, музикант и автор на песни. Той е основател, главен автор на песни и вокалист на хард рок групата Jelusick. Несъмнено най-големият успех на Дино е през 2021г., когато става част от Whitesnake. В края на ноември 2022 г. Dino печели съдебна битка с бившия си лейбъл Frontiers Records и веднага започва да записва нови песни за групата си Jelusick. Оттогава до днес бандата е издала 7 сингъла, а на 29 септември 2023 г излиза и албумът Follow the Blind Man. От ноември 2023 г. Дино е един от четиримата ментори в хърватското издание на "Гласът".  

Цени на билетите:

-     Тридневен билет – 180 лв.
-     Еднодневен билет за 12 юли, с хедлайнер Accept – 120 лв.
-     Еднодневен билет за 13 юли, с хедлайнер Mr.Big – 120 лв.
-     Еднодневен билет за 14 юли, с хедлайнер Deep Purple – 120 лв.

Midalidare Rock In The Wine Valley от 12 до 14 юли 2024 г. Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Билетен център на НДК, Технополис и Български пощи.

Деца до 12 години влизат без билет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase