Протест на "Pussy Riot" на Червения площад през януари 2012 г. Снимка: Reuters

Руската полиция издирва и други членове на групата "Pussy Riot", които са участвали в пънк молебен срещу президента Владимир Путин в московския храм "Христос Спасител" на 21 февруари, предаде Франс прес.

Три от момичетата в групата вече бяха осъдени на по две години затвор по обвинения в  хулиганство, мотивирано от религиозна ненавист и вражда. В молебена в храма са участвали общо пет млади жени, както и неизвестен брой хора, които са правили видеозапис на молебена и които са били изведени от храма от охраната, посочва БТА.

Още по темата

Във връзка с острата международна реакция на произнесената срещу Надежда Толоконникова, Екатерина Самуцевич и Мария Альохина присъда руският външен министър Сергей Лавров днес заяви, че смята за недопустими всички опити за намеса в работата на съда по делото "Pussy Riot", съобщи ИТАР-ТАСС.

На пресконференция днес в Хелзинки Лавров призова да не се правят емоционални изводи и да не се създава истерия. "Нещата са прости - намесата в работата на съда е недопустима. Можете да се съгласите с присъдата или да не съгласите, но да се намесвате в работата на съда не може", подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase