С "Думи без лъжи" Б.Т.Р. поставя седмото парче в своя "Пъзел" на бандата. За групата предстои и турне в Европа, което започва на 30 май във Виена по повод 30 годишнината на бандата.

"Много добре се приема песента, защото е доста експресивна. Опитахме се да оставим ядрото на истинската рок идея", коментира Атанас Пенев - Наско от Б.Т.Р. в студиото на "България сутрин".

На въпрос какво да очакваме от предстоящото турне, Илиян Диков отговори, че хората ще видят групата на 30 години, устояла във времето.

"Стартираме на 12 април. Един от първите концерти ще бъде в Plovdiv Event Center. След това се пренасяме в Европа. На 30 май ще бъдем във Виена. Ще завършим турнето на 16 юни в Карлсруе. След това отново се завръщаме в България, за да продължим концертите. В Стара Загора на 27 юни ще започнем ударно българската фаза на това турне. Ще има концерти в Бургас, Варна, Пловдив, Ямбол, Сливен. Големият финал е на 20 ноември в "Зала 1" на НДК", сподели Диков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Наско ПЪК призна, че причината групата да се задържи толкова години е любовта към музиката. Предстои и първият им концертен албум, който по думите на Диков е комбинация от рок и класически инструменти.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase