Снимка: БГНЕС
fallback

"Правителството работи за това да бъде максимално минимизирана корупцията в нашите институции, но това не става с лепене на етикети", заяви премиерът Николай Денков в отговор на критиките на независимия депутат Радостин Василев относно практиката да се искат подкупи от държавни служители.

Василев посочи като пример експерта от спортното министерство Иван Иванов – син, който беше задържан за корупция.

Oще по темата
"Този служител хванат с подкуп дали не работеше в Министерството на спорта и когато Вие бяхте министър", попита Денков.

"Корупцията се бори със съдебната система и заради това бяха променени редица закони и този процес, който започна преди 9 месеца благодарение на това, че работеше това правителство и този парламент трябва продължи и заради това работим, за да намерим форма, който да продължи съдебната реформа. Разбира се, ако се срути правителството отново ще сме в същата ситуация в която бяхме преди 9 месеца", отсече Денков.

Относно критиките на опозицията, че заради приеманането ни в Шенген по вода и въздух, в България от Австрия и Германия се връщат мигранти с присъди за престъпления, премиерът отсече, че ще изпрати справка на депутатите, защото твърденията едва ли отговорят на истината.

"На 54% са пълни центровете за бежанци и няма никаква опасност, тези заплахи и фойерверки да се препълнят центровете не са верни", каза той.

"Ще изпратя справка, защото едва ли нещата са такива, каквито ги изкарвате. Въпросът ми е ще се извините ли, че изплашихте българските граждани без да имате основание за това“, обърна се той към депутатите от "Възраждане" Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

154

Сини бакуци

преди 2 месеца

7 лв са краставиците бе, 2.80 бензина, с 10% операторите вдигат таксите - това е истинската оценка за управлението ви. Разглабяйте се и си заминавайте по селата да копате с мотиките, че за друго не ставате. Тия краставици трябва да минат на 2 лв. Това само с копане става а не с плямпане.

153

Анонимен

преди 2 месеца

Денков ама айде ходи си бе непрокопсанико!

152

Анонимен

преди 2 месеца

Момчета,дето клечите по форумите,трябва да знаете,че тези бандюги,окопали се във властта могат да се премахнат САМО,ако ги премахнете насилствено!!!Иначе ще си дрънкате ,а те ще си се възпроизвеждат до Трето Пришествие!Ама заедо с тях трябва да премахнете всички чужди банди(сополства,НПО-та и тем подобни),които ви ги назначават на шоута,наречени "избори"!А мове би ви харесва така?!

fallback