Снимка: БГНЕС
fallback

"Пренебрегват се и се поругават всички препоръки, забележки, предупреждения от Европейската комисия по отношение на намесата на изпълнителната и на законодателната власти в работата на медиите и на регулатора. Не смея да допусна, че хора с толкова много претенции биха могли да са в неведение относно това. Би следвало тези хора да са пропити от идеите на европейските свободи". Това каза пред БНР председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова и подчерта, че регулаторът е длъжен да влезе във функцията си на органа, който стои зад правото и мисията на медиите да отстояват истината и да я съобщават. 

Oще по темата

"Да не се допуска намеса, да не се допуска флирт. Прилъстяването през годините не завършва добре нито за властта, нито за медиите. Трябва с всичката сила на убедеността си в правотата на думите си журналистите да говорят".

Момчилова увери, че СЕМ изпълнява задълженията си коректно и при констатирано нарушение се налагат санкции.

"Ние се избавихме от репутацията си на бухалка и се оказва, че диагностицирайки тежкия проблем за автоцензурата, за плахостта, за посивяването на говоренето, не с макетен нож, а с кроячна ножица управляващите се опитват да нагодят медиите към своите нужди, към това голият цар да се наметне с плаща на приятна медийна мъгла".

Тя поясни, че в момента СЕМ прави анализ как в медиите се отразява темата с домашното насилие.

"Фактите са чудовищни. Но ме притеснява как тази информация ще бъде употребена".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Браво на Соня

преди 8 месеца

Соня добре го каза (но твърде дипломатично)! Проблемът е, че тия срам нямат! Вече няма къде да избягаш - по целия свят е диктатура и нямаш право на свободна мисъл, мнение и да казваш, каквото мислиш! НИКЪДЕ! Притиснати сме до стената вече! Въпросът е, че една шепа налага тия гадости на МИЛИАРДИ! И тия МИЛИАРДИ го допускат! Казват "ама те държат армия и полиция"-вие плащате за тях и те са от вас! Само помислете-ние плащаме за да сме роби! ПОЛИЦАИ/ВОЕННИ, усетете се! Като удари час, отместете се!

66

Още за списък факти

преди 8 месеца

6. В Северна Корея, ако не плачеш убедително, уволнение, може и затвор-тук ако не се възмутиш в ефир от нечии "неправилни" думи-уволнение, Денков призовава и за още наказания. 7. През социализма в затвора се влизаше за виц, сега те уволняват, но може скоро и това да стане. 8. 1980-за журналистите има само една "правилна" гледна точка, 2023 "журналисти" (като вълков от дарик) казват "има само една ПРАВИЛНА гледна точка" Усещате ли как В ЦЕЛИЯ СВЯТ опитват да отнемат правото на мнение и слово???

65

списък факти

преди 8 месеца

1. Янев уволниха, че НЕ бил казал "война" 2. Радев със зеленски казваше "война", само веднъж каза "конфликт" (то е вярно) и оня и медийте се разфучаха 3. Рашидов казва нещо, което мислят 80% от хората по отношение на ДЕБАТА в НС и го махат 4. Питат защо не махат още двама, че са се смели на Рашидов, а не са го пребили може би 5. в Русия, ако това в Украйна му кажеш "война"-затвор, а назапад, ако НЕ го наречеш "война"-скоро ще има затвор.

fallback