Снимка: архив, БГНЕС

В тази зала днес е ясно кой иска да работи за държавата, да търси решения за хората и кой иска бързи избори, да няма стабилност, да няма Еврозона, да продължат да поскъпват горивата. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по повод решението на ПП и ДБ да не участват в пленарните заседания, докато не влязат за обсъждане промените в Изборния кодекс.

Още по темата
„Тези, които са извън залата, вероятно не желаят служебното правителство, назначено от президента, да бъде контролирано и да даде отговор на важните за страната и обществото въпроси, които задаваме към служебните министри. 155 регистрирани, достатъчно, за да работи парламентът и днес в залата са хората, които постъпват отговорно към своите избиратели, защото ние всички сме тук по волята на суверена, изразена с машинно гласуване. Някой от нас първи след избори с машинно гласуване по Изборен кодекс, гласуван за една нощ, по техните правила, с техните машини, с тяхната ЦИК и техните вътрешни министри, ние сме тук по волята на българските граждани“,каза тя.

„Отсъстват тези, които са в изолация, които поставят ултиматум на фона на безпрецедентни кризи в държавата. Искат ли ПП и ДБ да търсим отговорни държавнически решения за това как държавата ни ще се справи с инфлацията, която в голяма степен се дължи на тяхното аматьорско управление. Как държавата ще понижава цените на горивата, които поскъпнаха благодарение на великите им дела, включително и пред ЕК, защищавайки чужди интереси. Как държавата ще продължи без бюджет? Една година бавиха Плана за възстановяване и устойчивост, за да си прокарат лобиските интереси. Но ПП и ДБ ги няма, за да говорим по тези теми, няма ги и за да говорим за мигрантския натиск, преди две години имаше нулев натиск на границата, това никога няма да го постигнете, защото сте несъстоятелни и в невъзможност за решите каквото и да е“, обърна се Атанасова към ПП и ДБ.

„Единствено, което ги вълнува, е вълшебната флашка и заради това поставят ултиматуми. На кого ги поставяте тези ултиматуми и да искате да оттегля предложения, които е обещал предизборно“, скочи още тя.
„ПП докараха страната до пропаст и ако твърдят по кулоарите като временни посетители, че това е общественият дебат и по тази тема само ще разделят обществото - вълшебната флашка, то тогава ние изпитваме още по-сериозни съмнения вълшебната флашка ли им осигурява изборни победи, защото и с машините, и с бюлетините гласуват хората, вотът е ясен, ясно е кой е първи, кой е втори, кой е трети, ясно е кой с 20 депутати ще поставят ултиматуми на първата политическа сила“, отсече Атанасова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase