Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев определи предстрочното отстранявана на Росен Желязков като “нескопосан опит за прикриване на същински теми, с които обществото трябва да се занимея в момента". Тъй като, ако не беше отстраняването на Желязков, сега може би щяха да се задават въпроси около връзките на определени представители на ПП в лицето на Бойко Рашков, на Асен Василев с уличените за трафик и контрабанда.

Пред БНТ депутатът каза още: "Опитвам съм се да се абстрахирам от това, че някой е лош, просто защото е лош, без това да е подплатено с факти, обстоятелства или някаква друга доказателствена стойност. Материалите, които излизат напоследък обаче са ясни. Видяхте много смущаващи кадри - пачки, кучета, пудели, свидетелски показания, бивш главен секретар на МВР, който каза, че уличените и арестуваните за контрабанда и трафик са влизали неколкократно в кабинета на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, влизайки по нерегламентиран ред в сградата на МВР. Той се обърка 100 пъти да обяснява как и защо са дошли на рождения му ден”.

Геогиев подчерта, че случаят с Нотаруиса е различен, защото там няма снимки с политици.

Депутатът на ГЕРБ-СДС припомни случая от май месец 2023 г., когато депутатът Радостин Василев разпространи записи от провело се заседание на Националния съвет на ПП, в които се е употребил израза "ала-бала с президента" и в който Кирил Петков твърди, че ротация няма да има и Бойко Борисов "ще бъде изпран" и докато той се страхува от Иван Гешев правителство ще има".

Попитан защо от ГЕРБ са се съгласили на “сглобка” с ПП, Георгиев каза, че са проявили прекалено доверие, че тези хора могат да се променят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase