Снимка: архив, БГНЕС

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е възможно заради Ваня Григорова и участието ѝ в парламентарните избори следващият парламент да е много по-различен от настоящия.

Той отсече, че вчерашното решение за сваляне на шефа на НС Росен Желязков ден преди парламентът да излезе във ваканция, е „чупене на всякакви възможности за разговор“.

Още по темата
„Абсолютно всичко е загубено след вчера“, коментира той относно евентуален диалог с ПП-ДБ.

„Не знам Бориславова като какво длъжностно лице се изказва от името на ПП“, посочи той, след като тази сутрин пред bTV тя заяви, че ако Бойко Борисов е готов да изпълнява заложените в програмата реформи с ясен срок, би могло да има управление съвместно между ПП-ДБ и ГЕРБ.

„Аз призовавам колегите нека всеки да си гледа партията. Аз отговарям за ГЕРБ. В тяхната предизборна кампания освен провалите, които трябва да споменават, ако ще изброяват добрите неща, в тях за задължително трябва да присъстват ГЕРБ и ДПС, защото над 46 закона сме гласували заедно“, коментира още Борисов.

„Когато някой си прави предизборна кампания на моя гръб, трябва да знае, че той е много голям и хлъзгав“, предупреди той.

„Ние демонстрирахме на колегите от ПП-ДБ, че не използваме парламента за предизборна кампания и като конюктура, не гласуваме с тези, които гласуват срещу нас, и затова отхвърлихме предложението на комисията, която касаеше митниците, защото вчерашното действие срещу Росен Желязков беше насилствено, чупещо“, коментира лидерът на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase