Снимка БГНЕС

Въпросът е ние дали ще си говорим с тях, а не дали те ще си говорят с нас. Не знам на кое място ще бъдат и е добре да изчакат резултатите, преди да поставят условия за участие в управлението.

Това каза Тома Биков от ГЕРБ пред Би Ти Ви, след като малко по-рано ексшефката на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова постави условия на партията им за коалиция след вота - да се подпише споразумение с конкретни срокове за реформи.

Не са в тази ситуация, която бяха, така че да се върнат на Земята и да се опитат да не са четвърта политическа сила, посъветва Биков.

ПП-ДБ практически взривяват диалога в средносрочен и дългосрочен план. Намериха да атакуват точно един от хората, с които могат да намерят диалог - Росен Желязков. Той неслучайно беше председател на парламента. Това явно е някаква мъст за здравната каса, доколкото разбирам, подчерта той.

Още по темата

След изборите България трябва да има стабилно правителство, в което доминира първата политическа сила, с коалиционно споразумение и с ясно поемане на политическата отговорност, коментира Биков.

Асен Василев си въртеше далаверите - знаете ли, че капиталовите разходи на цялата държава бяха събрани в МФ и той решаваше? Г-н Рашков очевидно се е снимал с хора, свързани с контрабандата в България, даде примери той за проблемите в отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ.

Принципно не изключваме взаимодействие с когото и да било, стига да е в общата посока на развитие. Политическата криза се поражда от две неща - взривяването на диалога между всички политически сили и опитът да се отмени демокрацията в България през тази теза с ярките политически лица, допълни той. Биков не отхвърли възможността за споразумение с ДПС след вота, но подчерта, че с която и партия да се разберат, то ще се иска споразумение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase