fallback

"Поведението на ИТН е като на обидени деца", коментира пред Bulgaria ON AIR журналистката Валерия Велева.

"Пред възможността утре да бъдат тричани от парламентарната трибуна, те предпочетоха да избягат от парламентарен дебат", допълни тя.  Велева определи поведението на партията като политическа слабост, примесена с агресивен диктат. 

"Казват - поканили сме тези министри и не ни интересува дали ги харесвате или не, трябва да ги гласувате. Слави Трифонов влезе в политиката със заявката, че ще взриви политиката и цялото поведение на тези хора е взривяване, а не промяна на модела. Ако променяш, трябва да знаеш какво правят, а те не знаят какво правят, държат се като улична банда, която е счупила прозорците. Всички ги гледат и ръкопляскат", коментира Валерия Велева.

Oще по темата
А журналистът Стояна Георгиева вижда хората на Слави Трифонов като злобни деца от роман на Стивън Кинг.

"Дай да разглобим играчката и да видим какво има вътре. А от нея нищо не става. Успяха да пропилеят едно доверие от страна на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!", както и на симпатизантите си", уточни Георгиева.

В подкрепата към президента Румен Радев за втори мандат Валерия Велева вижда вид прегрупиране на Трифонов.

"Той реши в момент, в който е наритан отнякъде, да се хване за шлифера на този, който е с най-висок рейтинг, да се спаси като се залепи за Румен Радев", анализира Велева.

Тя не вярва в искреността на тази подкрепа.

"Само до преди ден хората на Трифонов изсипаха огън и жупел върху министрите на Радев. Как до вчера не ги харесваше, а днес - подкрепя Радев, нещо не ми се връзва. Явно пак е тъпа игра каквато беше през цялото време поведението на ИТН", коментира журналистът.

А решението е с третия мандат и създаването на експертно правителство - с кратък срок на действие и след това истински предсрочни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 2 години

Всички партии умират за да управляват.. ИТН 2 пъти можеше да направи някаква гнусна коалиция, но доказаха, че за тях властта не е самоцел. Особено ако предценят, че ще трябва да обслужват чужди интереси.. Вероятно медийте и олигарсите ще я унищожат тази партия, но достойнството никога!

33

Анонимен

преди 2 години

Докъто медиите създават мнението на безмозъчната дроп, България няма да се оправи... Сега същите ТЕ се надпреварват да плюят по ИТН.. Явно искат да я унищожат тази партия и вероятно ще успеят.. Жалко за България!

32

Адам Опел

преди 2 години

Относно подкрепата за Радев то 5-6 гласа ако са подкрепа...

fallback