Снимка: БГНЕС

"Това е един финал, кулминация на аматьорски опит да се влезе в политиката. Заявката на ИТН беше, че те ще бъдат антисистемна партия, няма да са мръсни политици, което беше една наивна грешка. За да бъдеш успешен политик, се изисква повече от това, което компанията от съмишленици предлага". Така социалният психолог Росен Йорданов коментира решението на партията да оттегли проектокабинета си пред Bulgaria ON AIR.

Информацията съобщи Слави Трифонов в изявление по собствената си телевизия.

Още по темата
"Ние утре няма да предлагаме проектокабинет", заяви лидерът на ИТН.

Само ден по-рано назря желание за оттеглянето на Петър Илиев. Пред такова условие за подкрепа на бъдещото правителство се изправи партията на Слави Трифонов. Лидерът на "Има такъв народ" отказа да отстъпи от номинацията на Илиев. И вместо да оттегли адвоката, оттегли целия проектокабинет.

"В повечето им действия сигурно има някакъв план, това не значи, че е добре обмислен и още по-малко успешен. Появата на Илиев беше самозаблуда, че ще отиде в студиото и ще разгроми лошите", добави Йорданов.

Добрият тон между така наречените "партии на протеста" изчезна, а представата за коалиция придоби друг смисъл. А новата прическа на Тошко Йорданов също стана повод за спекулации. Мнозина си спомниха, че хората на Слави Трифонов си обръснаха главите през 1998 г. в знак на протест срещу свалянето на "Хъшове" от ефира на БНТ.

"В телевизионната продукция това върши работа. Трифонов е доказал някакъв рейтинг и резултати, успехи... Но тези действия...както е казал народът - един път стомна за вода, втори път стомна за вода, третия път, стомната се счупва", каза още социалният психолог.

Според анализаторите, големият въпрос сега е как ще се отрази на държавния глава откритата подкрепа, заявена от Слави Трифонов.

"Трифонов е прехвърлил с радост всичките си функции и бреме на крилете на президента. Което означава, че вероятно Трифонов ще заяви публично, че ще работи с Радев, което не е ново. Но лично аз не се обзалагам, че тази дружба ще продължи успешно", коментира Росен Йорданов.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase