Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пълен обрат само ден преди гласуването на проекта на кабинет в парламента. Лидерът на ИТН Слави Трифонов  обяви, че партията въобще няма да предложи правителство.

Още по темата

„Ясно става, че направихме всичко възможно, компромиси и жестове към партиите на протеста, за да подкрепя правителство на ИТН, направихме всичко възможно, за да са спокойни хората и да са доволни от партиите на протеста, но това не се случи и в крайна се стигна до предателството на ДБ и ИБГНИ“, посочи той.

„Демократична България и  ИБГНИ отказаха да подкрепят правителство на ИТН. Това означава, че протестът срещу ГЕРБ е останал в миналото, а в настоящият парламент има амбиции, предателства и игри, абсолютно неприемливи за мен и моите колеги“, обяви още Трифонов по неговата телевизия 7/8.

„Ние утре изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото ясно бяхме заявили, че без тяхна подкрепа няма да предлагаме кабинет", каза още Трифонов.

По думите му предстоят нови избори, защото ИТН няма да подкрепи нито партиите на статуквото, нито на протеста за правителство.
„Има възможност ДБ и ИБГНИ да постъпят национално отговорно и да направят правителство с останалите партии без нас“, посъветва Трифонов.  

Той съобщи, че ИТН ще подкрепи на президентските избори кандидата Румен Радев, защото той най-много изпълва представата им за президент.

„Надяваме се, че с нашата подкрепа ще спечели изборити още на първи тур“, каза лидерът на ИТН.

 

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.