fallback

Не трябва да се допуска водоснабдяването да се превърне в системен проблем на България, заяви президентът Румен Радев, който се срещна с представители на Сдружение "Граждани за Севлиево".
 
Градът е на ограничителен режим на водата, а от три месеца снабдяването с вода на редица населени места в общината се осъществява чрез водоноски. Подобен проблем в Севлиево и близките села има почти всяко лято, а решение на проблема не се вижда.

Oще по темата
На срещата на "Дондуков" 2, която се проведе по молба на неправителствената организация, беше изразено безпокойство от дългогодишното бездействие на отговорните институции, които многократно са били сезирани за проблема, съобщават от прессекретариата на държавния глава.
 
Според представителите на сдружението единствените отговори на предприетите досега инициативи – гражданска подписка от 10 000 души,  апели, мирни протести и публикации в местната преса, са неизпълнени обещания и призив гражданите също да търсят възможности за справяне с  проблема.
 
Има реална опасност водоснабдяването да се превърне от инцидентен в системен проблем за страната ни и случилото се с Перник да се повтори не само в Севлиево, а и в Добрич, Шумен и в градовете и селата по Черноморието, заяви президентът.

Румен Радев се ангажира президентската институция да остане ангажирана с този въпрос. По думите на президента огромните средства, които се заделят за управлението на водите, следва да водят и до очакваните от обществото резултати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

СКОРПИОН !

преди 3 години

До Йончо Попов 67. Йончо, грандиозни са параноичните ти разсъждения! Комунистите ни лъгаха 45г. за светлото бъдеще, което създадоха само за себе си, и продължават да лъжат такива наивници като теб! Лайнометници сте вие, Йончо, че все още им вярвате ! Разтревожил се фигуранта, и с право, безбожника! Да беше излязъл на жълтите павета, не с вдигнат юмрук, а да беше коленичил с вдигнато лице към небето, към БОГ, и да се помоли за дъжд! Проблема е световен, природата си отмъщава за всичко!!!

67

Анонимен

преди 3 години

фигуранта така се е разтревожил, че чак го е преместил от единия крачол в другия.Тревожи се фигуранте, но за оставката която много скоро ще трябва да подадеш! За кашите които забърка в държавата, за връзките ти с истинската мафия, за раболепието ти пред руските институции, за предателствата ти, за корупцията в която си замесен!Ще ти се наложи фигуранте! Българският народ всичко вижда! Бог също!

66

нали знаете

преди 3 години

колко много си личите, герберастите, с едни и същи копи пейст заучени тъпотийки, и нищо по конкретната тема - а тя е че хунтата посегна на абсолютно всичко което може да се краде

fallback