Снимка: БГНЕС

Борисов не е в положение да поставя условия, заяви в Бургас съпредседателят на "Продължаваме Промяната" (ПП) Асен Василев.

Така той коментира изказването на лидера на ГЕРБ, че преговори между ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" след изборите може да има, но без в преговорния екип да бъдат Николай Денков, Кирил Петков и Асен Василев.

Запитан дали все пак е готов на повторен диалог с Борисов, Василев каза: "Нека да видим програмата му и ще говорим, до момента такава не сме видели. Знаете, че и двете правителства, които се формираха в тези шест пъти избори, бяха на "Продължаваме Промяната" и работиха по наша програма".

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков заяви, че първото нещо, на което Борисов трябва да отговори, е дали ще се "откачи" от зависимостите от Пеевски. По думите на Петков Пеевски държи т.нар. инфраструктура - прокуратура, служби.

"Борисов държи гласовете, които пък гарантират да няма реформа там", добави Петков.

"Въпросът е, че те трябва да се разкачат, ако искаме да вървим напред. Защото аз не вярвам, че г-н Пеевски ще даде доброволно тази си власт, а г-н Борисов, докато има тази зависимост, не може да направи нещата, които всички българи искат - да има справедливост и нормални конкурси, да не е нареден мачът преди това", каза Петков, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase