Бойко Борисов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Който гроб копае, сам пада в него, в отлична форма съм и не ми трябва подкрепа. Това каза премиерът Бойко Борисов на среща на актива на ГЕРБ в Стара Загора.

„Който спинка сладко, има чиста съвест”. Това заяви още, смеейки се, Борисов по повод снимките от спалнята му, които се появиха в публичното пространство.

„Благодаря на кмета за поканата. Не ми мина през акъла, че имам нужда от подкрепа. Да имаш нужда от приятели и съратници - да, но съм в отлична форма, за да ми е нужна подкрепа. С радост чувам, че и Добрев, като станел председател на БСП, щял да стане премиер. Прекрасно! Това е да искаш да си лидер и да носиш отговорност, а не да се криеш зад Орешарски и да казваш после, че това, което са правили, не е правено от БСП“, каза Борисов.

Още по темата

„Ние и хубаво, и лошо, защото не сме идеални, си го понасяме, ремонтираме и продължаваме напред и си носим отговорност. Като сгрешим, се уронва нашият авторитет и като сме добри, се вдига. Това е животът. Благодаря на всички, че са дошли да чуят какво правим и като си отидат, да могат да го разкажат на съседите и приятелите си. Това няма да спре“, посочи премиерът.

„Те много ясно защо го правят, но българският народ със своята мъдрост е пребъдил толкова години и за всяко нещо има народни поговорки. Това е пренасяно години наред. Не сте ли чули приказката: „Волът рие, на гърба му пада“, „Който гроб копае, сам пада в него“, „Кой нож вади, от нож умира“. Колко много мъдрости има. Кое куче ме е залаяло, все е побесняло. Всичко е Божа работа. Който посегне, още на следващия ден думите му стават валидни за него“, допълни Борисов.

„Пред мен не стои въпросът да мисля, че нито съм незаменим, нито ГЕРБ не може без мен. Виждате, че и без /Цветан/ Цветанов може да се напълни залата – а това беше неговата роля. Затова и сега партията е демократична. Толкова години е бил до мен, аз лоша дума не съм казал, а и не искам вие да казвате. Той се срамува от нас, а до вчера заедно викахме “Победа и напред”. Пожелавам му успех на политическия проект, чувам, че все хора, работили с нас, ще са в проекта му. “Приятна игра”, пожела Борисов на бившия си съпартиец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase