Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да кажа лоша дума за Бойко Борисов, 18 години сме работили заедно. Това заяви подалият оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ Цветан Цветанов пред bTV.

„Всичко това, което се изприказва и оценките, които даде премиерът - това е негово право. Аз ще ги оставя без коментар, защото за тези 40 дни бях коректен, лоялен и не казах нито една дума. Няма да го кажа и сега в студиото. Аз смятам, че когато 18 години си бил с един човек, по-добре е да запазиш хладнокръвие, да бъдеш спокоен и уверен в това, което си направил и си взел като решение. Мога да благодаря на всички приятели и на моето семейство, които са в моя подкрепа“, каза още Цветанов.

За казаното вчера от Бойко Борисов, че не желае вече Веселин Маринов да пее на проявите на ГЕРБ, Цветанов заяви: „Аз се гордея с Веско Маринов. Запознах се с него, когато бях заместник кмет в Столична община. Той е много ранима душа, но ако не е с тези си качества, нямаше да бъде Веско Маринов“.

Още по темата

Попитан какво от казаното от премиера го е наранило, той отговори: „Нищо, защото за мен това е нещо, което аз не съм го виждал през всичките години. Това е неговото поведение и оценка и аз ще се съобразя с нея, няма да я коментирам“.

"Мисля, че хората ще са тези, които ще дадат оценка, нито аз, нито той“, заяви Цветанов.

Цветанов обясни, че разсъждавал 40 дни дали да подаде оставка.

"Когато отидох при Борисов във вторник, само да уточня, че предишната вечер говорих със съпругата си до 2 през нощта. Проведохме 3 часа и половина разговор. Третият вариант беше да остана в партията, но да нямам никакви контакти и изяви, но това редно ли е?", попита Цветанов.

"Казах, че вариантите са само два, или работим както досега, или си тръгвам. Идва един момент, когато единият казва, че вече не си нужен, аз това нещо го усещам. Усещам, че има недоверие, което не е съществувало досега", заяви Цветанов.

Той заяви, че няма никаква информация, с която да "държи" премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase