Знаковите раздели на Бойко Борисов с важни хора за ГЕРБ започват още в първия му мандат като премиер, припомня в свой материал телевизия Bulgaria ON AIR.

Семейният му лекар Лъчезар Иванов е първият депутат на създадената през 2006 година партия ГЕРБ. Впоследствие е заместник-председател на парламента, но се оттегля от поста след скандал със спрян журналистически материал. Отново след скандал Борисов се разделя и с бившия външен министър Румяна Желева, чиято кандидатура за еврокомисар е оттеглена заради слабо представяне при изслушването.

Искра Фидосова също е знаково име в ГЕРБ през годините. След като през 2013 година нейните инициали се появиха в тефтерчето на осъдения за длъжностно престъпление бивш председател на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, тя се оттегли от ръководството на ГЕРБ и от парламента.

Краят на една епоха: Цветанов напуска ръководните постове в ГЕРБ

От тогава юристката е извън политиката, а в момента върти пицария в родния си град. По-късно и заместник-председателят на парламента Димитър Главчев беше жертван в името на партийната стабилност. Причината - скандал с Корнелия Нинова.

Борисов не пожали и бившият кандидат за президент на ГЕРБ Цецка Цачева, която подаде оставка като правосъден министър заради купен от нея апартамент на ниска цена.

"Апартаментгейт" накрая взе главата и на Цветан Цветанов. Общото между всички ключови раздели на Борисов е това, че идват след скандали, а аргументът винаги е почти един и същ - "да се изчисти името и да не се вреди на партията". Така, подалите оставка обикновено потъват в забрава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase