Каква присъда би получила Лена Бориславова, ако публикуваната информация е вярна и тя със своя електронен подпис е изпратила съобщения до Агенцията по вписванията, които не са верни?

"Ако приемем, че е знаела, че не са верни, законът предвижда лишаване от свобода до 3 г. Тъй като г-жа Бориславова не е осъждана, а едно такова действие не причинява имуществени вреди, санкцията би могла да бъде административно наказание глоба от 1 000 до 5 000 лв. Това, че г-жа Бориславова ги е изпратила, не е достатъчно, трябва да се установи, че тя е знаела, че онова, което изпраща е невярно. Трудно доказуемо е", заяви адвокат Людмил Рангелов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Според него не е случайно, че точно преди изборите се появи информацията за разследването по сигнал за фалшифицирани документи за отписването на Кирил Петков от сдружението "Да запазим Корал".

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че ако подписът не е на Лена Бориславова, през тези 8 месеца от началото на разследването, е можело да бъде назначена графологична експертиза, която да го докаже.

"Управителят на сдружение "Да запазим Корал" е показал пълномощно, а той никога не е попълвал такова, ако Бориславова, на основата на това пълномощно, е извършила последващи действия, тогава очевидно е знаела, че става дума за документи с невярно съдържание. Очевидно е, че това което излиза сега е свързано с предизборната кампания и изборите", каза още Людмил Рангелов.

Гостът изрази позицията и по случая "Нотариуса". По думите му такива "доверени лица" на МВР трябва да са от кръгове, близки до престъпна дейност, иначе са излишни. Тъй като видях, че такъв ангажимент е поел около 2005 г., започнах да си мисля, тогава е откраднал дело от адвокатска стая на ВКС, дали за това действие там не са му направили някакви услуги службите, за да му направят вербовка. Той не е осъден по онова дело", заяви адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase