Антонио Таяни. Снимка: архив, Reuters
fallback

Гласуване на спорния пакет "Мобилност" в Европейския парламент днес няма да се проведе.

"Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни тази нощ е изтеглил досието „Мобилен пакет” от пленарна зала и го е върнал на транспортната комисия. Гласуване по пакет „Мобилност” днес няма да има. Този парламент не би следвало да гледа това тежко и разделило Европа досие". Това заяви за Нова тв Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

Oще по темата

Българските превозвачи подготвят протест на площада пред Европейския парламент в Страсбург срещу пакета "Мобилност". Планът "Макрон" влезе в дневния ред, след като два гласа на отсъстващи български евродепутати не достигнаха, за да може текстовете да се отложат за след европейските избори.

Българските превозвачи  наеха и самолет, с който ще отпътуват за протеста. От България тръгват 110 души. От Румъния ще отпътуват 3 самолета в подкрепа на родните шофьори.

"Ние отиваме да окажем подкрепа на нашите евродепутати, които свършиха огромна работа. Те наистина работиха много и това даде резултат. Ще отидем да поздравим разума, който най-сетне проговори в ЕП", каза още Арабаджиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Иван

преди 5 години

В този бизнес си говорим за милиони, кокалът е едър и не го дават, а че нещастните шофьори живеят като кучета ... на никой не му пука ... отвратителна работа. Но като цяло ако Франция/Германия и т.н. решат, никой няма да ги спре да гласуват закона. Като страничен човек не мога да разбера как може един шофьор да протестира срещу това да има по-човешки условия на работа?

37

Анонимен

преди 5 години

Модела един олигарх с много работници не е познат в ЕС. И наште активисти искат да бутнат естествения ред на пазара с конкуренцията. Е замисляте ли се тия собственици в ЕС- западната част, които си имат техниката и си изплащат кредита нормално . Да приемат някой току що влезнал в ЕС да им дава акъл . - Кои сте вие робите на болшевизма да им развалите правилата, че сте били на ниски цени и се правите на патриоти. Е и аз си обичам България но не ви приемам за нормални превозвачи

36

Анонимен

преди 5 години

отлагат го за 1-ви април! И веднага нашта тиква тръби за велика поБеда, срам, срам!!И това доживяхме Макрон да се грижи за правата на нашите работници - шофьори, а депутатите ни да правят митинги в защита на транспортните босове! Могат да си наемат самолети до Брюксел , а не искат да плащат нормални заплати, пари за хотел, паркинг и т.н.

fallback