Антонио Таяни. Снимка: архив, Reuters

Гласуване на спорния пакет "Мобилност" в Европейския парламент днес няма да се проведе.

"Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни тази нощ е изтеглил досието „Мобилен пакет” от пленарна зала и го е върнал на транспортната комисия. Гласуване по пакет „Мобилност” днес няма да има. Този парламент не би следвало да гледа това тежко и разделило Европа досие". Това заяви за Нова тв Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

Още по темата

Българските превозвачи подготвят протест на площада пред Европейския парламент в Страсбург срещу пакета "Мобилност". Планът "Макрон" влезе в дневния ред, след като два гласа на отсъстващи български евродепутати не достигнаха, за да може текстовете да се отложат за след европейските избори.

Българските превозвачи  наеха и самолет, с който ще отпътуват за протеста. От България тръгват 110 души. От Румъния ще отпътуват 3 самолета в подкрепа на родните шофьори.

"Ние отиваме да окажем подкрепа на нашите евродепутати, които свършиха огромна работа. Те наистина работиха много и това даде резултат. Ще отидем да поздравим разума, който най-сетне проговори в ЕП", каза още Арабаджиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase