Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео 10.01.2019

За първи път: Партиите обединени срещу "Пакета Макрон"

Транспортната комисия отхвърли предложенията на българските превозвачи за промени в пакета "Мобилност". Шофьорите протестираха под прозорците на европарламента в Брюксел, като стотици български и румънски превозвачи, облечени в жълти жилетки, се обявиха срещу промените, предложени от френския президент Еманюел Макрон.

Още по темата
"Смятам, че можем да бъдем оптимисти. Две трети от докладите отпаднаха. Третата част засега няма как да се случи. Трябва да се продължи комуникацията с останалите държави. Протестът щеше да е абсолютна победа, ако целият "Пакет Макрон" беше отпаднал. Чака ни още работа. Трябва да се достигне до такива текстове, които да са приложими за всички държави", отбеляза бившият министър на транспорта Кристиан Кръстев.

В студиото на "Денят ON AIR" той подчерта, че държавата ни активно се противопостави на проекта.

"Всички политически сили се обединиха за първи път. Ако не се бяхме обединили – нямаше да успеем. Не виждам как всички страни в ЕС ще тръгнем с една скорост. Мисленето на хората е на различно ниво. Няма как всичко да е равно и по братски. Това са утопични идеи. Нормално е Европа да не се развива еднакво навсякъде", посочи още Кръстев.

Темата коментира и евродепутатът Ангел Джамбазки, които се включи в ефира на Bulgaria ON AIR директно от Брюксел.

"Получи се огромен хаос. Колегите ни от Западна Европа са безочливи и нагли. Вместо превозвачите от Източна Европа да могат да работят свободно, колегите ни забъркаха каша, от която не могат да излязат. Това е юридически и политически прецедент. Поздравявам българите за единността им. Този проект не може да събере подкрепа в европарламента. Видяхме надпартийност в европарламента", категоричен бе той.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

9

баба мара

преди 5 месеца

този чешит трябваше да стане транспортен министър учено момче

8

Наблюдател

преди 5 месеца

Партиите хванаха най-накрая Макрон за пакета.

7

пипи дългото чорапче

преди 5 месеца

Не са партиите,олигарсите и транспортните фирми реват за евтин труд