Снимка: архив "Булфото"
fallback

Президентът Румен Радев обяви, че очаква бързо да бъде сформирано правителството, защото има много проблеми, които то трябва да започне да решава.

Думите му идват ден след като от ГЕРБ го призоваха да озапти мераците на служебния кабинет, който той назначи. Искането от партията на Бойко Борисов бе предшествано от серия законодателни инициативи на служебните министри, които по конституция са назначени, за да подготвят изборите.

Едно от предложенията на служебния кабинет предизвика скандал миналата седмица, заради идеята да се забрани гласуването в чужбина.

Oще по темата
Днес държавният глава съобщи, че ще направи изявление към нацията по темата, в което ще изложи мотивите си за ограничаването на избирателните права на българите в чужбина

"Ще имаме време за тези дебати, най-важното е, че има вече начало на този дебат. Ще дам подробно своите мотиви в обръщение към нацията", обясни Радев в Ловеч, цитиран от БТА. Там той бе на официално посещение със съпругата си по случай днешния празник Цветница.

Президентът коментира и зачестилите атентати в Европа и сигурността на България. Радев призна, че геополитическата среда за сигурност се изостря непрекъснато. "Ние трябва да направим своите изводи, трябва да предприемем нашите мерки", каза той.

Румен Радев заедно със своята съпруга Десислава разгледаха панаира на занаятите и художествените изкуства на площад "Тодор Кирков" в кв. "Вароша".

Разговаряха и с майсторите, които коментираха трудностите в бранша и какво трябва да се направи, за да се запазят българските традиции. Гостите се снимаха с граждани и си закупиха занаятчийски изделия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Глупак

преди 7 години

Узкуфял военен Който е бил в казарма не би гласувал за ***

70

ШАРАН БГ

преди 7 години

Предишният не е за коментиране дори, но не си позволявах да го плюя. Ако си го позволяваш , в крайна сметка плюеш себе си. БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ С ИЗРАЗНИТЕ СРЕДСТВА - ТОЙ Е Н А Ш И Я ДЪРЖАВЕН ГЛАВА!! Хубав -грозен, добър-лош--и него ще преживеем. Белким свърши нещо добро за народа си! ПО ДЕЛАТА МУЩЕ ГО СЪДИМ!! Долно и глупаво е, още не стъпил в длъжност, да се излива "помия" върху него ! Величаем например Ст.Стамболов, човек тъпкан с пороци, но добър за страната политик ! Така че, по-кротко...

69

Огнян Минчев-цитат

преди 7 години

Ако президентът Радев не се заеме сериозно с процеса на своето политическо самообразование в позицията на държавен глава, ако продължава да бърка познанията за политиката с ирационалните митологии, характеризиращи колективната некомпетентност на издигналата го на този пост партия БСП, ще му бъде трудно да се ориентира в своите задължения, за които той и без друго е твърде неподготвен.

fallback