Снимка: Bulgaria On Air

Бъдещата коалиция между ГЕРБ и Патриотите ще излъчи стабилно правителство, убеден е депутатът от партията на Бойко Борисов Тома Биков.

"Вероятно ще бъде постигнато съвместно съгласие. Има условия за създаване на едно стабилно правителство. Това ще е дясно консервативно управление", коментира той пред  Bulgaria ON AIR.

Биков, както и Искрен Веселинов от Обединени патриоти смятат, че няма да има дестабилизация на коалицията заради различните мнения на двете политически сили за референдума на Слави Трифонов.

"Може да има дестабилизация само за нещо, за което сме се разбрали преди това, а някой се отметне в последствие. И двете партии имахме позиция, относно референдума, още преди да се стигне до формиране на коалиция", каза Искрен Веселинов.

Депутатите в студиото на "България сутрин" бяха категорични, че бъдещата коалиция между ГЕРБ и Патриотите ще бъде единствено и само между двете партии като цяло.

Няма да се стига до преговори с отделните партии в обединението на Патриотите.

Тома Биков и Искрен Веселинов коментираха и пуснатия за обществено обсъждане, а след това оттеглен, проект на промени в Закона за българското гражданско, с които се забраняваше гласуването в чужбина на български избори.

Според Биков казусът с въвеждането на принципа за уседналост на територията на България, преди да може да се гласува на парламентарни и президентски избори, е очевиден гаф.

"Това е очевиден гаф на президента Румен Радев. Не виждам кой имаше полза от този проект", отсече той, след като стана ясно, че държавният глава е настоявал да се промени изборното законодателство.

Биков отсече, че ГЕРБ защитава уволнения шеф на дирекция в правосъдното министерство Любомир Талев, който качил на сайта промените в закона. Според него чиновникът не може и не бива да поеме цялата политическа отговорност.

"Талев не е написал закона. Разбира се, че ще го защитим. Този човек няма как да поеме политическа отговорност за гаф на други хора", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase