Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Президентът Румен Радев да озапти мераците на служебния кабинет в кадруването и разпределянето на обществени поръчки, апелира екстроителният министър от ГЕРБ Лиляна Павлова.

Според нея служебният кабинет всъщност е имал три основни задачи: да работи при условията на пълно затъмнение, затова да дава изявления без да има възможност да бъдат задавани въпроси, да работи безконтролно, без медии, без ясно и прозрачно да обявява своите действия и решения.

Още по темата

Палова отсече, че служебният кабинет щ бъде запомнен с партизираното кадруване.

"Дори след като приключиха изборите всеки ден се правят уволнения и назначения“, обвини тя.

По думите й това е кабинет, който усилено работи в последните дни да заложи капани на новото правителство.

Павлова уточни, че очевидно новото разпореждане на служебния кабинет е това - да заложи капани на новото правителство във всички сфери и области.

"Със залагането на капани блокираха и европейското финансиране, дискредитираха АПИ, блокираха еврофинансирането за "Струма“. Направиха така,че магистрала "Хемус“ и ремонтите по нея да не могат да бъдат завършени до лятото“, уточни тя.

"Работейки на тъмно, без въпроси, безконтролно, ние всъщност не знаем колко още капани са заложени“, каза Лиляна Павлова.

Тя призова да се преустановят всички обществени поръчки и анексирането на съществуващи договори. Павлова заяви, че единственото, което очаква ГЕРБ от служебното правителство е да довършат своя компрометиран мандат, за да може да има една стабилна политическа и икономически държава.

Според бившия МВР шеф в кабинета "Борисов 2" Румяна Бъчварова няма никаква причина следващото правителство на ГЕРБ да не приеме новата наредба за интеграция на бежанци.

Бъчварива заяви, че са експлоатирани два вида страхове срещу атаката на постановление 208, което предвиждаше общините да приемат бежанци като им осигурят жилище и работа.

"Първите са социалните страхове, че за сметка на интеграцията се ощетяват българските граждани. Тук БСП много активно се опитваше да внушава страхове, ние видяхме техните плодове в събитията, които бяха в Елин Пелин и в Белене“, обясни тя.

Според Бъчварова вторият внушаван страх е, че с този процес се застрашава националната сигурност.

"С тази теза излезе дори вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев през последните дни и мога да кажа, че това е абсолютно неоснователно твърдение“, посочи Бъчварова и заяви, че няма по-проверявани бежанци от тези, които биха били релокирани и презаселени.

Тя поясни че ДАНС прави проверки преди те да дойдат в България и установяват дали отговорят на изискванията. По думите й, когато бежанците дойдат в България те отново са проверявани.

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.